FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-06-04

A magyar állami vadgazdálkodás bemutatkozása Szaúd-Arábiában

Egy exkluzív termék, szolgáltatás rangját többek között annak világszintű ismertsége, a piacon elfoglalt helye, eladhatósága és maga a potenciális vásárlói célcsoport adja meg. A múltbeli eredmények, sikerek és a már megalapozott nemzetközi hírnév mindig az eladhatóság mértékét növelik.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ahogy ez igaz bármely exkluzív termékre, úgy igaz ez a magyar vadgazdálkodás vadászati szolgáltatásaira is, azonban annak ismertségéért és az új piacokon történő bevezetésért erőfeszítéseket kell tenni.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. agrárportfóliójába tartozó 22 állami erdőgazdaság szoros összefogással tett eleget a kihívásnak, hogy a magyar vadászat méltón képviseltetve legyen Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban, a 2012. május 15- től 18-ig megrendezett Riyadh 2012 Travel Fair elnevezésű utazási kiállításon.

Szaúd-Arábia ősi, tradíciókat mélyen tisztelő földjén mindig is fontos szerepet töltött be a vadászat, és ma is közkedvelt egyes társadalmi rétegek körében. A szerény helyi lehetőségek miatt, Afrikában és ázsiai országokban űzik leginkább. A Magyar Turizmus Zrt. csapata, ill. a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. részéről Seregi János ügyvezető igazgató és Herencsár Lajos igazgató szervezéséhez társulva az állami erdészeti részvénytársaságok egy főt delegálhattak a kiutazó magyar küldöttségbe. Mind az előkészületi vadász - szakmai koordinációs feladatokat, mind az állami területek kinti személyes képviseletét a tulajdonos megbízásából a Tamási székhelyű Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vállalta magára.

A külön erre a kiállításra elkészített közel 60 oldalas exkluzív bemutató brosúra kitűnő minőségben töltötte be a hiányzó láncszem szerepét, mivel korábban nem létezett, angol nyelvű, naprakész, a teljes vadászati portfóliót bemutató nyomtatott anyag, mely mind a 22 állami erdőgazdaság vadászati jelentőségét szemléltetné. A cégenkénti oldalpárokon minden fontosabb információ szerepelt, a vadászterületi elhelyezkedésektől a nagyobb, akár magánrepülőgépeket is fogadni képes repterekhez viszonyított elhelyezkedésen át, az adott területen vadászható vadfajokig. Az anyag szerkesztése és az arculatötlet a Gyulaj Zrt. két munkatársa Gőbölös Péter vezérigazgató és Kovács Tamás vadászati referens mellett, Prihoda Judit grafikus művésznő munkájának érdeme, aki külön ehhez az anyaghoz készített, az arab világhoz közelálló stílusú - a sivatagi homok ihlette - akvarelleket. Szépsége mellett a vadászkatalógus szakmai, vadászati presztízsét az eddigi magyar világrekord trófeák javának adatai és képanyaga növeli.

A magyar stand kiváló elhelyezkedése és az első ilyen jellegű bemutatkozó megjelenése mellett Kállay Miklós szaúdi nagykövet úr jelenléte és önzetlen segítőkészsége is hozzájárult ahhoz, hogy a standot meglátogatta a királyi család részéről Prince Mohammed Bin Salman Bin Abdulaziz herceg, Rijád emírjének személyes főtanácsosa is. A kiállítás méreteiben viszonylag kicsi volt, azonban a helyszínválasztás predesztinálta a várható vendégek és kiállítók körét.

A kiállítás a Szaúd - arábiai Királyság gazdagságát és regionális vezető szerepét hirdető 300 méter magas szimbolikus épületben, a Kingdom Centerben található Four Seasons öt csillagos luxusszálloda legnagyobb rendezvénytermében volt. A kiállításra ellátogató szaúdiak és családjaik mindegyike azért érkezett, mert a közel- vagy távolabbi jövőben utazni akar és fog, így mindegyikük potenciális vendéget jelentett a kiállítóknak. A magyar vadászati portfólió bemutatkozása azért is bizonyult jelentősnek, mert az egyébként "csak" utazási kiállításon kizárólag a mi standunk kínált vadászati lehetőséget is. Számos vendég kifejezett érdeklődéssel fogadta a vadászati lehetőségek széles magyar tárházát. Az afrikai vadász szafarikhoz szokott érdeklődők a bemutatott videók és fényképek, valamint az átnyújtott angol nyelvű erdőgazdasági anyagok és árlisták megtekintése után nagy lelkesedést mutatott. Amennyiben ez kifejezhetője lehet az érdeklődés mértékének, a külön erre a kiállításra készített, részben arab nyelvű, fent említett vadászbrosúra már a kiállítás utolsó napja előtt teljesen elfogyott, pedig azokat csak olyan érdeklődőknek adtuk, akik kifejezett és egyértelmű érdeklődést mutattak a magyar vadászati lehetőségek iránt.

A kiállítás utolsó napjára a kiküldött egyéni erdőgazdasági anyagok is teljesen elfogytak. A négynapos kiállítás személyes tapasztalataként elmondható, hogy a magyar állami vadászterületek új és érdekes célpontjai lehetnek a jövőben az arab vadászvendégeknek is, amennyiben a rájuk irányuló figyelem nemcsak egyszeri, hanem tartós. Bár a szkeptikusok sokszor teszik fel ugyanazt a kérdést, mint az amerikai és más piacok esetében - ha "eddig nem jöttek, most miért jönnének?" - a rijádi út azonban még inkább azt erősítette meg a magyar delegációban erre válaszként - némi klasszikus párhuzammal élve - hogy "miképpen hallanának pedig rólunk prédikáció nélkül?"

Némi hozzáállásbeli változással és felépített tartós piaci összpontosítással, valamint a megfelelő direkt kapcsolatok fokozatos kiépítésével a kimagaslóan fizetőképes Szaúd-Arábia közelebb kerülhet Magyarország vadászterületeihez, mint gondolnánk.

Forrás: Gyulaj Zrt.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.