FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-09

Környezettudatos óvodai bútorok - rajzpályázat

A környezettudatosság és a fenntarthatóság pedagógiájának erősítése érdekében írja ki a rajzpályázatot a KEMABO Kft. és a BUTORG Kft. most Budapesten, majd Magyarországon illetve később a határon túl is.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A KEMABO Kft. és a BÚTORG Kft., belsőépítészettel és irodabútor kereskedelemmel foglalkozó cégek fontosnak tartják az óvodások és családjuk egészségtudatos életének megvalósításában való szerepvállalást, így pályázatot írtak ki óvodások számára "Az én álmom valóra vált" címmel.

 

A pályázat eredményeként 2012 őszén egy, a zyűri által kiválasztott szerencsés óvoda a gyermekek álmaihoz közel álló új bútorokkal lesz gazdagabb.

 

A pályázat témája

A pályázó óvodásoknak le kell rajzolni, milyen bútorok között szeretnék mindennapjaikat eltölteni, milyen óvodai szobát álmodnának magunknak.

 

Részvételi feltételek

A Budapesten működő óvodák csemetéi pályázhatnak.

 

Leadási határidő

2012. május 15.

A zsűri tagjai

Varga Edit, MTV Híradó - ikergyermekek édesanyja

Bóta Enikő, KEMABO Kft

Saly Péter, BÚTORG Kft

Csibi Edina, Archis Építésziroda Kft

+ egy végzős tervező a BME-ről

+ egy óvónő

+ egy kisgyermek, aki már más rajzpályázaton nyert

 

Eredményhirdetés

2012. május 27-én, Gyereknapon, a Hűvösvölgyi Nagyréten tartandó rendezvényen

 

További információ itt érhető el.

 

A rajzpályázat hivatalos bejelentésére a két vállalkozás közös óbudai Bútorstúdiójának februári felújítása kapcsán rendezett sajtótájékoztatón került sor.


Manhertz Ferenc, Saly Péter, Szép Zoltán

A Kemabo Kft. belsőépítészeti tervezés-gyártással, irodabútor kereskedelemmel foglalkozik. Tevékenységüket teljes körű, elsősorban intézményi belsőépítészeti projektek kivitelezése jellemzi. Erősségük a berendezés egyedi, az adott térnek megfelelőmegtervezése. Fő profiljuk az egyedi elgondolásokból valóságot létrehozni, legyen a feladat egyetemi előadóterem, kórház, üzlethelyiség, iroda vagy hasonló belső tér kivitelezése. A KEMABO cégcsoport az elmúlt évek során több komplett irodaépület, bankfiók, oktatási intézmény, közösségi és kiállítótér berendezését valósította meg. Az elmúlt időszakban a cég több elismerésben, köztük az ÉPÍTŐIPARI MESTERDÍJ kitüntetésben részesült (ELTE Ásványtár újáépítése).

 

1996-ban az egyszerűbb irányíthatóság miatt vált ki, és alakult Önálló céggé a BUTORG Kft. A cég az óbudai telephelyen, a KEMABO irodaház tőszomszédságában kezdte meg működését, melynek főtevékenysége az irodabútor gyártás, valamint egyedi belsőépítészeti elemek készítése. Egy ilyen szerény start után a cég lelkes ambiciózus vezetése merész célok felé tört. Pályázati pénzek segítségével modernizálta gépparkját, gyártási területét a lapszabászati tevékenységen túl, jóval nagyobb hozzáadott értéket képviselő furnéros és keményfa megmunkálás területére is kiterjesztette. Akvizíciós tevékenysége révén egyrészt piaci részesedést növelt, másrészt magasan kvalifikált szakemberekhez is jutott. Ma már nem csak a KEMABO Kft. által hozott megrendeléseket gyártja le, hanem önálló piacszerzési törekvései révén saját projekteket is bonyolít. Kiváló kapcsolatokat épít tervezőirodákkal, beruházókkal és fővállalkozókkal.

Az elmúlt esztendőben több különleges munkájuk volt: többek között Vodafon szaküzletek, a nemzetközi Sample Center budapesti központja, a Vörösmarty téri Hard Rock Caffe belsőépítészete, valamint belga megrendelésre 20 ló-szállító kamion bebútorozása. Ez azt jelenti, hogy a versenylóval együtt utazó, komplett hálószobával, konyhával, fürdőszobával rendelkezik. A tájépítészet egyik különleges létesítményét, Badacsonyban a Laposa Pincészet vadonatúj Bonvino hoteljét is komplettül berendezték a GEPETTO tervező iroda irányításával.

A magyar tulajdonban lévő cégek a hosszan tartó válság ellenére új fejlesztésekkel - gyártóüzem építése Piliscséven, a Bemutatóterem felújítása, raktár korszerűsítés, új kereskedelmi és marketing stratégia támogatják üzleti fejlődésüket. Bízva a hosszú távú jövőben, igyekszenek kihasználni lehetőségeiket megújult stúdiójukban új márkák, új cégek és új termékek bemutatásával.

Forrás: KEMABO Kft. - BÚTORG Kft.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.