FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-01

Mennyit lehet költeni egy konyhára?

A tökéletes konyha, ahol minden olyan, ahogy álmainkban elképzeltük, és rendelkezik a legmodernebb gépekkel, kisebb vagyonba kerülhet. Kiderítettük, mennyit lehet elkölteni az álomkonyhára: űrtechnológiát hasznosító hűtő, színarannyal bevont felületek és szupererős blenderek következnek, amelyekkel nemcsak zöldségeket és gyümölcsöket lehet pépesíteni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A legdrágább konyha

A világ legdrágább konyhája, a Colosseo Oro 300 ezer fontba (112 millió forintba) kerül. Csak a Sub-Zero márkájú háztartási gépek ára 21 millió forintot tesz ki, de amit igazán meg kell fizetni, az a dizájn és a kivitelezés. A konyhát 24 karátos arany borítja, a lámpákat krokodilbőr és Swarovski kristályok díszítik. A számos méregdrága kiegészítő mellett csak a Zaha Hadid által tervezett ikonikus csaptelep több mint 2 millió forinttal emeli a végösszeget. A londoni székhelyű Marazzi Design luxuskonyhájából összesen 10 készül, a "célcsoportot" pedig azok a milliomosok képezik, akik "szeretik a társaságot és a jó ételeket". Kérdés, hogy a saját szakáccsal rendelkező potenciális vevők vajon hányszor fogják használni a méregdrága berendezéseket.

 

A legdrágább hűtő

A listavezető jelenleg a 13 ezer dolláros (3,2 millió forintos) Sub-Zero PRO 48 nevű acélból készült modellje, amely akkora, mint egy kisebb panellakás főzőfülkéje. A hűtő és a fagyasztó külön kompresszorral működik, az ajtók pedig maguktól záródnak, hogy kevesebb energia kelljen a monstrumnak a megfelelő hőmérséklet magtartásához. A Sub-Zero készülékek további extrája a NASA által kifejlesztett levegőtisztító eljárás és az akár 844 literes térfogat. Az üvegajtós változat izgalmasabb, persze csak akkor érdemes a külvilág elé tárni a hűtő tartalmát, ha van idő rendszeresen takarítani a polcokat. Ilyen árcímke mellett valószínűleg egy bejárónő megfizetése sem okoz gondot.

Családi retró kenyérpirító

A Dualit lekerekített formákkal rendelkező kenyérpirítói között van olyan modell, amely egyszerre 6 szeletet is képes elkészíteni. Ez a nagyobb családoknál és nagyétkű reggelizőknél egyaránt ideális tulajdonság. Ami a 650 dolláros (160 ezer forintos) árat indokolja, talán az, hogy a metálfényben más élénk színekben pompázó toaster dizájnikonnak számít.

Csontdaráló blender

A Blendtec szintén megkéri a blenderei árát, amelyek állítólag olyan dolgokkal is elbánnak, mint a villanykörte, a hitelkártya vagy az iskolai csontváz. (A videók készítői nem győzik figyelmeztetni a potenciális vásárlókat, hogy ne próbálják ki otthon ezeket a műveleteket.) Az 1560 wattos szupergépeket 500-1200 dollárért (122 - 295 ezer dollárért) lehet megvenni. 

 

Szamurájkés otthonra

A Kyocera high-tech kések ipari gyémántból készültek, 1500 Celsius fokon, 3-20 ezer tonna per négyzetméter nyomással, így a pengéjük nagyon kemény és ellenálló. Nem rozsdásodnak és meglepően könnyűek. Az alapmodellekhez már tizenegyezer forinttól hozzá lehet jutni, de aki profi aprításra vágyik, annak több száz ezer forintnak megfelelő összeget is rá kell szánnia. A KT-300-HIP modell, ami egy sashimi kés, 1114 dollárba (240 ezer forintba) kerül.

Kristályok és gyémántok

A dizájnos kávégépek szintén nem tartoznak a legolcsóbb konyhai eszközök közé, de az ár akkor lesz igazán csillagászati, ha Swarovski-kristályok díszítik a reggeli koffeinforrást. A Nespresso 3200 dolláros 8783 ezer forintos) csillogó gépe egyáltalán nem tud többet, mint egyszerűbb külsővel rendelkező társai, de kitűnő ajándék unatkozó milliomoslányoknak és örökösnőknek.

3,8 millió jüanba (147 millió forintba) kerül a világ legdrágább lábosa, az árat pedig a 13 gyémánt és a színaranyból készült fülek indokolják. Az edényhez a házhozszállítás mellett egy tízfős vacsora is jár Európa egyik legmenőbb Michelin-csillagos éttermében. Arról sajnos eddig nincs visszajelzés, hogy milyen lesz benne az étel.

Grill nagypályásoknak

Egy profi grill beszerzése eleve nem olcsó mulatság, de a határ természetesen ebben a kategóriában is a csillagos ég. Aki a hátsó kertben is a legjobb akar lenni, rendelhet egy komplett, személyre szabott kinti konyhát hatalmas grillel és bárral. A világ legdrágább grillje, a Talos Outdoor Cooking Suite 35 ezer dollárba, vagyis 8 és fél millióba kerül, a színarannyal bevont változat ára pedig nem publikus, csak komoly érdeklődés esetén lehet kideríteni.

Forrás: 4szoba

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.