FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-09

A magyarok 12 százaléka tervezi a bútorvásárlást

A következő negyedévben a magyarok 12%-a bútorvásárlást tervez; karácsonyi ajándékvásárlásra mindössze 4 százaléka venne fel hitelt - állapítja meg egy friss, reprezentatív kutatás.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A magyarok a kutatás szerint átlagosan 29 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékra. A COFIDIS Magyarországi Fióktelepe szerdai közleményében ismerteti: a legtöbben 5-6 ember számára vásárolnak az idén karácsonyi ajándékot. Minden harmadik magyar ennél jóval több, legalább 7 családtagot, barátot ajándékoz meg, ám a megkérdezettek 8 százaléka azt tervezi, hogy senkit sem ajándékoz meg idén.

Úgy tűnik, mindenki azt vesz ajándékba, amit maga is kapni szeretne: a férfiak inkább műszaki cikket, míg a nők ruhát, könyvet és illatszert vásárolnak. A kutatásból kitűnik, hogy a hölgyek számára a társas kapcsolatok karácsonykor is nagyon fontosak, ők több személyt terveznek megajándékozni, mint a férfiak, akik inkább kevesebb megajándékozottal számolnak, de rájuk személyenként többet költenek.

A kutatás szerint a magyarok átlagosan 29 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékra, egy megajándékozottra átlagosan 6 ezer forintot költenek, ám a tapasztalatok szerint az ajándékokra szánt összeg a vásárlás hevében még emelkedhet. Minden harmadik megkérdezett mindössze 10 ezer forintból, vagy annál is kisebb összegből gazdálkodhat, azok aránya pedig, akik 100 ezer forintnál is többet szánnak a karácsonyi ajándékokra, mindössze 4 százalék.

 

Nagyobb összegű beruházást kevesen időzítenek karácsonyra, nem jellemző tehát a nagyobb értékű tárgyak "karácsonyi ajándékként" való címkézése. Például LCD, illetve plazma tévét a megkérdezettek 8 százaléka tervez vásárolni az elkövetkező 3 hónapban, de mindössze 2 százalék szánja ezt karácsonyi ajándéknak.

 

Ennél jóval többen, a megkérdezettek 37 százaléka tervez nagyobb összegű terméket vagy szolgáltatást vásárolni a háztartás számára nem feltétlenül a karácsonyhoz kapcsolódóan, hanem az elkövetkező három hónapban. A legtöbben lakásfelújítást, korszerűsítést (17 százalék), valamilyen bútor, berendezés (12 százalék) vagy konyhai gép (10 százalék) vásárlását tervezik.

 

A megkérdezettek fele tervezi kisebb értékű termék, szolgáltatás vásárlását az elkövetkező három hónapban saját részre. A legtöbben (21 százalék) ruhát és kiegészítőket vennének, ugyanennyien tervezik szépségápolási cikkek és illatszerek vásárlását. A márkás élelmiszerek, italok a képzeletbeli bevásárlólista harmadik helyén állnak, míg a negyedik helyet a könyvek foglalják el. Míg a hölgyek 18 százaléka tervez könyvet vásárolni, addig a férfiak mindössze 11 százaléka venne olvasnivalót saját maga részére.

A következő három hónapban minden harmadik magyar tervezi, hogy az ünnepektől függetlenül vásárol még meglepetést. Az ajándékok között a márkás élelmiszerek, italok a legnépszerűbbek, ezeket a válaszadók 17 százaléka venné meg ismerősei számára az elkövetkező három hónapban nem kifejezetten karácsonyi ajándékként.

Az elkövetkező három hónapban nagyobb összegű beruházásra vállalkozók 28 százaléka tervezi hitelből finanszírozni kiadását. A legtöbben autóvásárláshoz szeretnének hitelt felvenni, a lakásfelújítást, valamint a nagyobb értékű műszaki cikkek beszerzését négyből egy ember szeretné hitel segítségével megvalósítani.

A szeretteiknek szánt karácsonyi ajándék megvásárlásához a megkérdezettek 4 százaléka tartja valószínűnek, hogy hitelt fog felvenni. Az ilyen célra felvenni kívánt hitelek átlagos értéke 99 ezer forint. Ez összecseng azzal, hogy a COFIDIS kutatása szerint a magyarok mindössze 3 százaléka tartja felelősségteljes döntésnek az ajándékvásárlási célú hitelfelvételt. Az olyan hosszú távon is megtérülő, "okos" hitelek, mint a fűtésrendszer korszerűsítése vagy a tanulmányok finanszírozására felvett hitelek sokkal inkább elfogadottak. A legtöbben (66 százalék) a lakásvásárlásra és az egészségügyi kezelésre (52 százalék) felvett hitelt tartják elfogadhatónak.

A kutatást az NRC 2011 novemberében a 18-69 éves korosztályon, ezer fő bevonásával, országos reprezentatív mintán végezte.

Forrás: TőzsdeFórum

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.