FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-11-16

Felszámolásban az AES Borsodi Energetikai Kft

Nem hozott megoldást a nyár óta tartó csődeljárás az AES Borsodi Energetikai Kft-nél, így a cégbíróság döntése alapján 2011 november 7-től a vállalkozás felszámolás alatt áll.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság 2.Fpk.05-11-001354/4. sz. végzése felszámolás megindításának közzétételéről A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a(z) AES Borsodi Energetikai Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "csődeljárás alatt" (3704 Kazincbarcika, Ipari út 7.; cégjegyzékszáma: 05 09 003017; adószáma: 11070447-2-44) adós fizetésképtelenségét hivatalból megállapította és a felszámolását elrendelte.

A bíróság által kijelölt felszámoló: BIS Csődgondnok és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 1123 Budapest, Kékgolyó u. 10. II. em. 6. cégjegyzékszáma: 01 10 043489.

A felszámolási eljárást Cspk.05-11-000001. sz. alatt csődeljárás előzte meg, mely eredménytelenül zárult.

A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlönyben való közzétételének napja.

Az adós gazdálkodó szervezet előző elnevezései: Borsodi Energetikai Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság; AES Borsodi Energetikai Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság Gazdasági Hivatalánál kezelt elkülönített számla száma: 10027006-01483116-24000004.

Mindazok [ideértve a zálogjogosultakat, és a 3. § (1) bekezdés c) pontja szerinti függő követelések jogosultjait is], akik az adóssal szemben fennálló ismert követeléseiket - kivéve a felszámolási eljárást közvetlenül megelőző csődeljárásban [27. § (2) bekezdés e) pont] már bejelentett és nyilvántartásba vett követeléseket - a felszámolás során hitelezőként érvényesíteni kívánják, ismert követeléseiket e végzés közzétételétől számított 40 napon belül jelentsék be a felszámolónak.

A felszámoló - a módosított 1991. évi XLIX. tv. 57. § (1) bekezdés a) és c) pontjában meghatározott követelések kivételével - csak azt a bejelentést veszi nyilvántartásba, amely után az igénybejelentő a követelés 1 %-át, de legalább 5.000 Ft-ot, legfeljebb 200.000 Ft-ot az e végzésben megjelölt számlára - a bírósági ügyszámra (végzés számra) hivatkozással - 40 napon belül befizetett és ezt a felszámoló részére igazolta. Miskolc, 2011. november 7.

A közzététel időpontja: 2011. november 7.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság 2.Fpk.05-11-001354/6. sz. végzése felszámolás közzétételére vonatkozó végzés kiegészítéséről

A bíróság a(z) AES Borsodi Energetikai Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "felszámolás alatt" (3704 Kazincbarcika, Ipari út 7.; cégjegyzékszáma: 05 09 003017; adószáma: 11070447-2-44) adós elleni felszámolási eljárásában a(z) 2.Fpk.05-11-001354/4. számú végzését az alábbiakkal egészíti ki:

A kijelölt természetes személy felszámoló: Pekk Antal (a.n.: Baglé Borbála) levelezési címe: 1123 Budapest, Kékgolyó utca 10. 2/6.

A felszámolás megindítása közzétételének időpontja: 2011. november 7.

Miskolc, 2011. november 10.

A közzététel időpontja: 2011. november 10.


 

A cég (11070447-2-05) elmúlt 4 évének gazdálkodási adatsorai a mérlegei és eredménykimutatásai alapján:

A fenti táblázatból jól érzékelhető, hogy a vállalkozás évek óta komoly veszteséggel működött!

 


Hónapok óta nincs fizetés a Borsodi Energetikai Kft. kazincbarcikai és tiszapalkonyai erőműiben. Az amerikai tulajdonos csődbe, majd felszámolásba viszi a vállalkozást, (mely korábban jelentős hasznot hozott) úgy, hogy közben a munkavállalóknak semmi - még bér sem - jár.

Az EVDSZ, a villamosenergia-ipari szakszervezet folyamatosan próbálta tárgyalóasztal mellett rendezni a konfliktust, majd még a miniszterelnököt és az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét is megkeresték, de hathatós válasz a jogos bérek kifizetésére sehonnan nem érkezett. Tüntetésre is sor került az AES budapesti irodája és az USA nagykövetsége előtt. Jelenleg az európai ágazati szakszervezet, az EPSU próbál segíteni, de az AES központjából érkezett válasz nem sokat ér. A régiós főnök szerint, ha jól értik a magyar törvényeket, nekik most kötelezettségük nincs, majd a felszámolónak kell a bért kifizetni. Igaz, hogy az AES a munkáltató, igaz, hogy nem mondtak fel senkinek, igaz, hogy bizonyos munkákat elvártak, de bért nem fizetnek. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának levele szerint ugyanakkor a csődeljárás alatt a munkáltatónak kell bért fizetni. A konfliktus eredetileg az év elején, béren kívüli juttatások bejelentés nélküli elmaradásával kezdődött, de aztán júliustól a bérek is elmaradtak. Az erőműben áramtermelés már nem folyik, ugyanakkor bizonyos munkákat folyamatosan el kell végezni. Tény, hogy az AES már közel egy éve próbálja értékesíteni a céget. A helyzetet még átláthatatlanabbá teszi, hogy habár lett volna magyar tulajdonosi csoportból álló vevő az erőműre, a további működés, és a bérek kifizetése biztosított lehetett volna, a Magyar Energia Hivatal folyamatos időhúzó taktikával nem járult hozzá az adás-vétel létrejöttéhez.

A helyzet napról-napra romlik, a munkavállalók napról-napra élnek, kilátásaik reménytelenek, hiszen bérek nélkül a megélhetésük nem biztosított. A borsodi régióban nem sok munkalehetőség akad, és számukra a munkáltató nem is mondott fel, csak épp fizetést nem ad. Pedig volna megoldás, de azt érthetetlen okokból, a hivatal nem engedélyezi.

A LIGA Szakszervezetek felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy míg a milliárdos profitot zsebre tevő, magukat korrektnek mutató tulajdonosok, mit sem törődve a munkavállalók jogaival, törvénysértő módon felhagynak a munkabérek és juttatások kifizetésével, addig Magyarország kormánya és a közigazgatásilag illetékes hivatalok egymásra mutogatnak és csendben nézik - lassan fél éve -, ahogyan a tisztességes munkából megélni próbáló munkavállalók tönkremennek és emberi tragédiák bontakoznak ki a szemünk előtt.

szerk: Tóth János, Forrás: Cégközlönyök, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, vd.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.