FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-22

Kitüntetések az erdész-szakma iránti hűségért

Az államalapító Szent István ünnepe alkalmából Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kitüntetéseket adott át.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotók: ForestPress

A tárcavezető beszédében hangsúlyozta, hogy bár a résztvevők mindegyike egy külön világ, de közös bennük a szakmájuk iránti elkötelezettség és hűség. Szent István örökségéről tanúskodik az ország új alaptörvénye a "Nemzeti hitvallás", amely rögzíti: "Vállaljuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk." - idézte Fazekas Sándor a Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus 20-ai ünnepségén.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a magyar vidéket éltetik, akik a Kárpát-medence természeti szépségeit, környezeti kincseit, szellemi és anyagi értékeit védik. Magyarország ma is a vidék kulturális és természeti erőforrásaira támaszkodva újul meg, egy olyan világban, ahol sokáig úgy tűnt, hogy a silányság, az értékvesztés lesz az úr - tette hozzá.

A nemzeti ünnepen a miniszter köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a talmi és a valódi értékek harcában az utóbbi kerekedjen felül. A köszöntő beszéd után Fazekas Sándor állami és szakmai kitüntetéseket adott át.

A megjelentek között számos erdész kolléga is átvehetett magas kitüntetést és szakmai elismerést.

 

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta:

Balsay Miklós erdőmérnök, a Magyar Vadgazdálkodók Egyesülete elnöke, erdő- és vadgazdálkodási, fafeldolgozási területen végzett négy évtizedes szakmai munkája, egyesületi tevékenysége elismeréseként.

Hábel György erdőmérnök, ny. MÁV mérnök-főtanácsos, közíró, az ország jövője iránti elkötelezettsége, személyes példamutatása, a határon túli magyarság élettörténetének bemutatása, feldolgozása területén végzett munkája elismeréseként.

Kisteleki Péter erdőmérnök, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója, a hagyományos erdőgazdálkodás, az ökoturizmus, a fahasznosítás és a vadgazdálkodás fejlesztése érdekében végzett négy évtizedes munkája elismeréseként.

Wisnovszky Károly, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság igazgatója, a fenntartható erdőgazdálkodás, a korszerű erdészeti szakigazgatás kidolgozása és működtetése érdekében végzett munkája elismeréseként.

 

Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott

Spiegl János erdőmérnök, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóság igazgatója, az erdőgazdálkodás fejlesztése érdekében hosszú időn át végzett munkája elismeréseként.

Váry József nyugalmazott közgazdász, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanácsban (CIC) és a magyar vadászati diplomáciában végzett négy évtizedes munkája elismeréseként.

 

A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott

Kovács Gyula, a ZALAERDŐ Zrt. erdész-technikusa, az őshonos magyar gyümölcsfajták érdekében végzett értékmentő és értékteremtő munkájáért.

Szűcs Sándor erdész, a Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága nyugalmazott erdőfelügyelője, az erdészeti szolgálat területén végzett négy és fél évtizedes szakmai munkája elismeréseként.

Tóth István Zsolt, a Tolna Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézménye bonyhádi Árpád-házi Szent Erzsébet Otthona erdőgazdálkodási technikusa, elhívatott természetvédelmi munkásságáért, különös tekintettel a Zengő hegy természeti értékeinek megvédése során mutatott kiemelkedő szakmai kiállásáért.

 

Pro Silva Hungariae Díj elismerésben részesült

Dr. Bach István, az MGSZH Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóság osztályvezetője, az erdészeti és kertészeti szaporítóanyagok fejlesztése terén hosszú időn át végzett munkája elismeréseként,

Molnár László, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége alelnöke, a POPLAR Magán Erdészet Kft., Zöld Energia Kft. tulajdonos ügyvezetője, az erdőgazdálkodási, fahasznosítási tevékenysége, a Nemzeti Erdőprogram kidolgozásában végzett munkája elismeréseként,

dr. Molnár Sándor egyetemi tanár, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar, Faipari Innovációs Központ intézetvezetője, több mint négy évtizedes szakmai munkája, oktatói és kutatói tevékenysége elismeréseként.

 

Életfa Emlékplakett Arany fokozata kitüntetésben részesült

Halász Aladár, a volt Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium nyugalmazott erdőmérnöke, az erdőgazdálkodás és fafeldolgozás területén végzett munkájáért (a díjat később veszi át),

 

dr. Járó Zoltán, az Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott főigazgató-helyettese, ökológiai szemléletű erdészeti földértékelés területén végzett munkájáért,

dr. Szőnyi László, az Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott erdőmérnöke az erdős területek tájrendezése és tájhasznosítása, egyesületi munkája elismeréseként,

dr. Tóth Béla, az Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott állomásigazgatója, fanemesítési, telepítés-technológia kidolgozási munkájáért, MTA-ban végzett tevékenységéért.

 

Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapta

dr. Sitkei György, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar nyugalmazott egyetemi tanára, motortechnika és mezőgépészet, dendrológiai kutatások területén végzett munkájáért.

 

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapta

Halász Tibor nyugalmazott erdőmérnök, erdők közjóléti hasznosításáért végzett munkájáért,

Tasi Lászlóné, az ÉSZAKERDŐ Zrt. nyugalmazott vezérigazgató-helyettese, gazdasági területen végzett munkájáért.

 

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át

Czirok István, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatósága osztályvezetője, az erdészeti igazgatás területén végzett munkájáért,

Vaspöri Eszter, az MGSZH Gazdasági Elnök-helyettesi Titkárság titkárságvezetője, pénzügyi-gazdasági területen végzett munkájáért,

dr. Markovics Tibor erdőmérnök, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, a Kőszegi Tájvédelmi Körzet természeti értékeinek védelme, megőrzése érdekében kifejtett rendkívüli intézkedéséért.

Forrás + Fotók: Forestpress

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.