FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-05

Metropol Parasol - a Finnforest remekműve

A városvezetés, a projektben résztvevők és a Sevillanos is nagyon örül a fából készült jelképnek. Alfredo Sánchez Monteseirín polgármester mély megelégedettséggel ölelte át a Finnforest vezetőjét, Ole Salvén-t, miután egy TV interjút adtak a Metropol Parasol vadonatúj korzóján.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Március 27., vasárnap van és izgalom lengi át a Plaza de la Encarnatión levegőjét: kevesebb, mint 4 óra múlva kezdődik a világ egyik legnagyobb faszerkezetének, Sevilla új építészeti és lakossági jelképének a felavatása. A rácsszerkeszet legtetején egy emberekből álló kis csoport végzi az utolsó szemrevételezést, miközben a téren nyüzsögnek a munkások, akik az utolsó simításokat végzik annak érdekében, hogy az építési területet egy vendégfogadásra alkalmas térré alakítsák át. Elszállítják a raklapokat, megtisztítják a térköveket, kerítést bontanak és virágokat ültetnek.

Az emberek a tetőn azért szorítanak, hogy minden időben elkészüljön. Az övéké a felelősség, mert ők találták ki, alkották meg és építtették fel a Metropol Parasolt: Sevilla városa, mint a megbízó, élén Monteseirín polgármesterrel, Jürgen Mayer H. német építészmérnök, Marta Ramírez Iglesias projekttervező, a Sacyr mint generálkivitelező, akit Antonio Belmonte Sánchez regionális igazgató és Mariano Peláez Cervantes magasépítészeti vezető képvisel - csak a vezető mérnök Jan-Peter Koppitz, Arup és Andre Santer projektmérnök nincsenek jelen - és végül a Finnforest cég, akit Ole Salvén cégelnök, Christoph Zimmermann, az Aichach-i képviselet ügyvezetője és Fritz Kunz, az építészeti projektek részlegének vezetője képvisel, aki vezető szerepet játszott a mérnöki faszerkezet megvalósításában.


Fritz Kunz építésvezető; Ole Salvén cégvezető a Metropol Parasol tetőjáróján

A spanyol felelősök és a Finnforest team találkozása a véletlennek köszönhető. "Egyikőnk sem számított rá, hogy ilyen rövid idővel a megnyitó előtt lesz idejük ránk. Éppen ezért le voltunk nyűgözve a barátságos és megbecsült fogadtatástól és körbevezetéstől"- mondja Zimmermann. A projekt résztvevői elismerésüket fejezték ki a felelősök és az egész Finnforest csapat technikai és szakmai hozzáértését, megbízhatóságát és az elkötelezettségét illetően.

Egy spontán közös ebéd alkalmával Antonio Belmonte Sánchez hangsúlyozta, hogy ezt a sikeres projektet a jövőbeni sikeres együttműködés alapjának tekinti. Ő képviseli a Sacyr Vallehermoso-t, Spanyolország egyik legnagyobb vállalatát, melyet a madridi tőzsdén jegyeznek mint nagy építőipari és ingatlankonszernt.

Szinte szokatlan egy ilyen összetett és kihívásokkal teli projektért, mint a Metropol Parasol, ilyen szívélyes köszönetet kapni, de ez is az építkezés sikere fölötti megkönnyebbülést tükrözi.

A Finnforest számára nem csak anyagilag volt sikeres a Parasol szerkezet, hanem általa új technológiák kerültek előtérbe és évekre megerősíti a cégnek a szerkezetépítő ipar területén elfoglalt pozícióját.

Azon az estén Sevillában minden simán ment: a polgármester áldás közben felfedte a jelképet, fotók készültek és a 200 hivatalos vendég meghalgatta a beszédét a római ásatások között, mielőtt megnézhették a Metropol Parasol felépüléséről szóló imázs filmet. Közben a sevillai polgárok és turisták benépesítették a Plaza Mayor-t és megindító pillanat volt, amikor az egyetemi kórus Beethoven 9. szimfóniájának Örömódáját énekelte, miközben a fotósok elkészítették a hétfői címlapra szánt fotókat.

Kapcsolódó cikk a FATÁJban:

Metropol Parasol - a világ legnagyobb faépülete Sevillában (2011-05-25)

Finnforest ragasztott tartók és Kerto-Q tetőszerkezeti panelek (2011-03-08)

 

Forrás: Finnforest Hungary Kft

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.