FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-23

Képriport a JAF HOLZ 10 éves jubileumról

A JAF Holz Ungarn Kft. 10. éve alkalmából szakmai vásárt és majálist tartott Dunaharasztiban.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

 

A FATÁJ 2011-04-15 cikkben tettük közzé a meghívót az eseményre, majd a FATÁJ 2011-04-29 cikkben a jubileumhoz kapcsolódó "2011. az Erdők Éve" NYME-FMK, FATA, Jaf Holz Ungarn Kft. zártkörű konferencia meghívóját is.

Az alábbiakban néhány fényképpel érzékeltetjük a sok programelemet magába foglaló eseményt.


A Dunaharasztiban lévő telephelyen a raktárak mellé új irodaház és bemutatóterem épült, mely minden elemében természetesen a fa felhasználásának szép példáit mutatja. Az előzetes regisztráció alapján 800-1.000 látogatója volt az eseménynek.


Nem volt könnyű egyensúlyozni a meglehetősen nagy méretű hintahajón.


 
Varsányi Tibor ügyvezető igazgató ünnepi beszédében vázolta a cég fejlődését és saját kötődését a faanyaghoz, bemutatta a vállalkozás értékeit, erejét.

 

A születésnaphoz természetesen torta is tartozott.

 
 
Fát is ültettek az esemény alkalmából. Sokan jöttek el, az ünnepen túl jó alkalom volt sokaknak, hogy találkozzanak egymással e kötetlen környezetben. Egyik raktárban a gyerekeknek volt kézimunkaműhely. A nagyok "játszótere" pedig a kiállítás volt, ahol a JAF HOLZ Ungarn Kft. beszállítói mutatták be anyagválasztékukat, szolgáltatásaikat.

Délelőtt volt a bevezetőben már említett Erdők Éve konferencia, délután pedig neves faépítészeti cégek részvételével volt konferencia a fának az építésben felhasználási legújabb megoldásairól, eredményeiről. A furnérraktár felső szintjén Baileys bár volt, folyamatos volt a kínálat kürtős kalácsból, a bátrak kipróbálhatták a kétkerekű Segway járműveket, a nap végén az éjszakába húzódó parti volt.

Gratulálunk a cégnek az elmúlt 10 évéhez és kívánjuk, hogy a következő 10 se legyen kevésbé sikeres.

Fotó és szöveg: Mőcsényi Miklós

Néhány szó a cégről:

 

2000-ben kezdte meg magyarországi működését. 2004-ben 4 kirendeltsége volt és 60 munkatársnak adott munkát, árbevétele elérte a 4 Milliárd Forintot. Az anyavállalat a Frischeis Holding köszöntötte az 1000. munkatársát. 2006-ben Magyarország vezető fakereskedelmi vállalkozása lett. 2007-ben elindította a közvetlen értékesítést Zala megyében is. 2008-ban Pécsett kezdte felépíteni értékesítési csapatát. A Frischeis Holding köszöntötte 2000. munkatársát, ma már Európa 14 országában van saját kirendeltsége és Közép-Európa legnagyobb fakereskedelmi vállalata. 2010-ben Zalaegerszegen, ünnepélyesen megnyitotta 6. kirendeltségét. Munkatársainak száma ma eléri a 150 főt, árbevétele meghaladja a 9,5 milliárd forint összeget. 2011-ben 6 kirendeltségen (Dunaharaszti, Zalaegerszeg, Algyő, Győrújbarát, Mályi, Pécs) a vállalat célja, hogy faipari szakmai központokat hozzon létre, ahol megtalálható valamennyi szükséges faipari alapanyag - fűrészáru, furnéráru, lemezáru -, bútor- és épületvasalat, felületkezelő anyag és faipari ragasztó. A vevőknek szabászati-, élzárási-, furnértáblásítási-, CNC megmunkálási- és logisztikai szolgáltatásokat kínál.

A megelőző sajtóközlemény alapján.

 

JAF HOLZ UNGARN Kft.

2330 Dunaharaszti,

Iparterület, Jedlik Ányos u. 28.

Telefon (24) 520-000, 520-001

Fax (24) 520-011

E-mail: jafholz@jafholz.hu

 

Sajtóelőzetes: hg.hu 05-02, JafHOLZ facebook a FATÁJ alapján 04-24, amiotthonunk.hu, baudocu.hu 04-28, e-epites.hu 05-05, epulettar.hu 05-04, promenad.hu _ radio7 05-03, dunaharasztima.hu 05-03,

Sajtóbeszámoló: kisdunatv 19.hét videoriport, illetve a jelen cikk.

MM

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.