FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-10

Környezetvédelmi nap erdészekkel, cserkészekkel

Három helyszínen, több mint 12 féle programmal várta a Holcim Hungária Zrt. a lábatlani Arany János Iskola közel félezer tanulóját és pedagógusait hagyományos környezetvédelmi napjára.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az erdész vizslája azonnal a gyerekek kedvence lett

A példaértékű kezdeményezéssel évek óta a társadalmi felelősségvállalás és a természet megóvásának jelentőségére kívánta felhívni a figyelmet a cég.

 

Az alsó tagozatosok diákok a Gerenday Házban és annak kertjében töltötték a napot. A gyerekek idén is nagyon élvezték a WWF környezetvédelmi játékait, mely egyszerűen mégis emlékezetesen hívja fel a figyelmet minden évben a környezet óvására. A kertben a Mocorgó játszóház népi játékai várták a kicsiket, a színpadnál pedig a Lábatlani Sirályok mozgatták meg a diákokat sorversennyel és a sportos játékokkal. Nagy sikert arattak a tűzoltók a gyerekek körében, hosszú sor kígyózott a tűzoltó autó előtt, melynek belseje, teteje, minden része pillanatok alatt megtelt a gyerekekkel.

 

A negyedik, ötödik, hatodik osztályosok a Vadászházban töltötték a napot, ahol az Arany Szarvas Hagyományőrző Íjász Egyesület segítségével kipróbálhatták az íjászatot. Gyerekricsajtól zengett az erdő a sorversenyeknek köszönhetően. A Süttői Erdészet képviselője, Horváth Dániel magával hozta közkedvelt vizsláját, a gyerekek nagy kedvencét. A környezetvédelmi előadás után a cserkészszövetség játékos programja várta a gyerekeket, ahol többek között az is kiderült, hogy miért is olyan fontos a víz és hogyan spórolhatunk a vízfogyasztással.

 

Először vettünk részt a Holcim Hungária Zrt. környezetvédelmi napján, ahol nagyon nagy élményt jelentett számunkra, hogy mind a gyerekek, mind a pedagógusok milyen nyitottan állnak a cserkészek és a természetvédelem felé. Fontos célunk, hogy minél több ilyen többoldalú együttműködésben vehessünk részt a társadalmi felelősségvállalás keretében. - nyilatkozta Lakatos Gergely, a Magyar Cserkészszövetség programszervezője.

 

A legnagyobbak a tardosi Malomvölgyből indultak a túrára, végig az erdőn a Mária-kegyhelyig, majd vissza. A túrát Németh István erdőmérnök vezette, aki mesélt a Gerecse Tájvédelmi körzetről, valamint a kegyhely történetéről is a gyerekeknek. A kiránduláson a cserkészek három képviselője egy erdészeti innovációs játékkal kötötték le a felsősök figyelmét.

 

Példaértékű, hogy a környezetvédelmi napon ennyi embert sikerül évről-évre megmozgatni. Kiváló a kapcsolat az Arany János Általános Iskola és a Holcim Hungária Zrt. között, hiszen számos munkatársunk gyermeke is az intézmény tanulója. Fontos, hogy jó példával járjunk elő a gyermekek környezeti nevelésében, melyben minden évben nagy segítséget nyújtanak a helyi civil szervezetek és egyesületek is, akik önként vesznek részt a programok lebonyolításában. - mondta el Márta Irén, kommunikációs igazgató.

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Arany János Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak, a Honvédelmi Minisztérium Budapesti Erdőgazdaság Süttői Erdészeti Igazgatósága munkatársainak, az erdészeknek, a Nyergesújfalu Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság munkatársainak, az Arany Szarvas Hagyományőrző Egyesületnek, a Lábatlani Sirályok VízisportEgyesületnek, a Gerenday Közösségi Ház munkatársainak, a Magyar Cserkészszövetségnek és a WWF-nek, hogy ezt a környezetvédelmi napot is emlékezetessé tették a gyermekek számára gyermekközpontú foglalkozásaikkal.

 

Forrás: Holcim

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.