FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-06

Eldőlt kik mennek az októberi WorldSkills-re

Az áprilisi hónap munkával és izgalmakkal teli volt azon fiatal szakmunkások számára, akik az idei WorldSkills válogatókon indultak. A válogatók két rangos rendezvény keretében zajlottak. Az ács, épületburkoló és kőműves szakmák fiataljai április 5-10. között mérték össze tudásukat a Construma kiállítás keretében, az ÉVOSZ szervezése és mentorálása alatt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Az asztalos szakma képviselői az április 18-20. között lezajlott Szakma Sztár Fesztivál versenyeinek győztesei közül kerültek ki. Őket a H-Didakt Kft. és a Festool magyarországi kirendeltsége szponzorálta és mentorálta. A győztesek képviselik majd Magyarországot a 2011. október 4-9. között Londonban megrendezésre kerülő 41. WorldSkills Szakmunkás Világversenyen.

 

Az ács verseny aranyérmese Nagy Dávid, az épületburkolók közül Száraz Ádám utazhat Londonba, a kőműves szakma dobogósa Laklia Zoltán, az asztalosokat pedig Iker Attila képviseli a világversenyen.


Nagy Dávid, ács első helyezett


Az ács szakma második helyezettje, Révai Szilveszter

Koronként változó, hogy mely foglalkozásoknak milyen a társadalmi megbecsültsége. Az egyetemek ontják magukból a diplomásokat, akik nehezen tudnak elhelyezkedni, miközben a legnagyobb a kereslet a megfelelően képzett, tapasztalattal rendelkező szakmunkások iránt van (Manpower, 2010). A több mint ötvenéves hagyományokra visszatekintő WorldSkills világversenyen 45 ország szakmunkás fiataljai 43 különböző szakmában mérik össze tudásukat. A verseny építi a szakmunkák megbecsültségét és ösztönzi, hogy felnőjön egy nemzetközi szintű szakmai tudással felvértezett új generáció, akik visszabillentik a munkaerő-piaci egyensúlyt.


Asztalos versenyzők, munka közben

A válogatókhoz hasonlóan, a versenyzőknek a világszintű megmérettetésen is egy gyakorlati feladatot kell megadott időre elkeszíteni. Követelmény a feladat gyors, precíz és esztétikus kivitelezése, ugyanakkor a csapatban való együttműködési képesség is kulcsfontosságú lehet a siker elérésében.

A felkészülési folyamatnak fontos része a szakmai mentorálás, amelyet a szponzoráló cégek nyújtanak a diákoknak. A mentorálás lényege, hogy korrigálja a nemzetközi és magyar oktatási rendszerből adódó inkonzisztenciákat, illetve hogy elősegítse a diákok egyéni fejlődését.


Forrás: I LOVE WOOD

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.