FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-03

GKI: az elmúlt 20 év negatív lakásépítési rekordja várható 2011-ben

Az első negyedévben megépült 3.140 új lakás azt vetíti előre, hogy idén 16.000-18.000 lakás fog megépülni Magyarországon, ami az elmúlt 20 év negatív lakásépítési rekordja lesz, sőt 1953 óta nem épült ilyen kevés lakás - mondta Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató ügyvezető igazgatója.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotó: MTI

A KSH adatai szerint folytatódott a lakásépítések számának csökkenése: az első negyedévben 3.140 új lakás épült Magyarországon, 35 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma pedig 2.398 volt, 51 százalékkal kevesebb mint 2010 első három hónapjában.

 

Noha már tavaly is 35 százalékkal kevesebb, összesen 20.823 új lakás épült, idén 16.000-18.000 lakás épülhet, de a GKI felmérése szerint a végeredmény közelebb lesz a 16.000-hez - jelentette ki az ügyvezető igazgató. "Arra emlékszem, hogy 1998-1999-ben 19.800 lakás épült" - tette hozzá.

Petz Raymund elmondta: Budapesten az országosnál viszonylag jobb a helyzet, mivel az első negyedévben éves összehasonlításban csak 15 százalékos a visszaesés, és közel 1.300 új lakást vettek használatba az országosan épült 3.140-ből.

Az új lakások építését az ismert keresleti és hitelezési problémák mellett befolyásolja az eladatlan lakásállomány: Budapesten a múlt év végén 2.800 eladatlan lakás volt, így idén 4.000-5.000 új lakás épülhet - jelezte a szakértő. (Az országosan eladatlan lakásállományról nincs adat.)

A keresletet meghatározza, hogy a bankok jóval nehezebben adnak hitelt mint korábban, és az igazán hitelképes jó ügyfelek pedig feltehetően még kivárnak, arra számítva, hogy a lakásárak esetleg még lejjebb csúsznak - magyarázta a GKI ügyvezető igazgatója.

Ugyanakkor a jó helyen lévő, jó minőségű lakások eladhatók, de ezek a kínálat legfeljebb negyedét teszik ki - tette hozzá.

Ami pedig az építőipart illeti, az MNB statisztikái szerint az építőipari vállalatok hitelportfóliójának minősége 2008 óta romlik, de "már látható a fény az alagút végén, azaz megállt a romlás" - fogalmazott Petz Raymund.


Forrás: MTI

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.