FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-05-02

Uniós forrásból fejlődik Katalinpuszta

Uniós forrásoknak köszönhetően, idén tovább bővülnek a Naszály lábánál található katalinpusztai tanösvények szolgáltatásai. Az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének munkatársai a következő hetekben szervezett programokkal várják itt a különleges erdei élményekre vágyókat.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Budapesttől alig félórányi autóútra található Szendehely-Katalinpusztán 2005-ben kezdett ökotursztikai fejlesztésbe a környék erdőit kezelő Ipoly Erdő Zrt. A Gyadai-tanösvény az állami erdészeti vállalat, a váci önkormányzat és a Corvinus Egyetem összefogásával kezdett kiépülni, és az elmúlt években számtalan új attrakcióval bővült. A madártani ösvény és a "Legyél te is kiserdész" ovisoknak szánt élményösvény megépítésével kialakult tanösvény-rendszer 2010-ben az "Év Ökoturisztikai Létesítménye" elismerést kapta.

- A tematikus ösvények, sétautak és túraútvonalak sora azonban még nem végleges, hiszen a Naszály lábánál, a 2-es útról jól megközelíthető terület még számtalan fejlesztési lehetőséget kínál - mondta el Dobó István, az Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészetének vezetője.

- Uniós forrásoknak köszönhetően 2010-ben, a katalinpusztai tanösvények kiindulópontján, az erdészházunk mellett egy kirándulóközpont és erdei iskola fejlesztésébe kezdhettünk.

Az Ipoly Erdő Zrt. területén 2010-2011-ben, Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP-2.1.1/B-2F-2009-0022) révén 573.886.208 forint értékű turisztikai beruházás valósul meg, 88,5%-os támogatás mellett. A sikeres pályázatnak köszönhetően Szendehely-Katalinpuszta mellett a közeli Diósjenőn, az Ipoly Erdő Zrt. székhelyén Balassagyarmaton, illetve a cég területén lévő Hollókőn készülnek különleges ökoturisztikai attrakciók.

- A Gyadai-tanösvényhez évek óta szervezünk iskolai és családi programokat - tette hozzá a Váci Erdészet vezetője.

- Április közepén hét környékbeli település 300 kisiskolását láttuk vendégül az Ébred az erdő című programunkon, a hónap végén pedig a Föld Napja eseményeihez kapcsolódóan várunk újabb csoportokat. Májusban a Madarak és fák napja, illetve a Dalol a Naszály című programjainkra lesz érdemes kilátogatni mindazoknak, akik szervezett formában szeretnék megismerni ezt a különleges erdei környezetet.

Szendehely-Katalinpuszta a Börzsöny és a Cserhát egyik kapuja, amely a fővárosban és környékén élők számára ez első igazi - a Budai-hegyektől és a Pilistől is alapvetően különböző -, érintetlen, természeti környezet elérésnek lehetőségét kínálja. Az itt már megtalálható 5,3 kilométeres - például függőhíddal, patakmederbe épített pallósorral tarkított - tanösvény mellett nyílik meg hamarosan az európai színvonalú kirándulóközpont. Az ÉMOP-nak köszönhetően erdei sportpálya, erdei játszótér, valamint ma már alig ismert erdei munkákat - például a méhészetet - bemutató foglalkoztató is épül. A projekt megvalósításához kapcsolódó út- és parkoló építés, akadálymentesítés és növénytelepítés pedig a látogatók komfortérzetét növelik majd tovább.

 

További információk:

Dobó István, Ipoly Erdő Zrt. Váci Erdészet, 20/468-7111,

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.