FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-22

LIGNA 2011: innovatív, hatékony és jövőt idéző

Így mutatkozik be az erdő- és fagazdálkodás nemzetközi találkozóhelye, a 2011. évi LIGNA, amely május 30. és június 3. között összehozza a világ minden részéről érkező kiállítókat és látogatókat Hannoverben.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Már most biztos, hogy minden vezető cég jelen lesz. Ez megerősíti a vezető nemzetközi szakvásár helyzetét, amelyen a legújabb technológiákat, gyártási folyamatokat, félkész- és késztermékeket mutatnak be. Stephan Ph. Kühne, a Deutsche Messe AG, Hannover elnökségi tagja szerint az idei el fogja érni az előző rendezvény színvonalát, bár a szakma nem minden ágazata heverte még ki a gazdaságilag kiélezett helyzetet. Ötven ország több mint 1700 kiállítóját várják a szakvásárra, akik bemutatkozásuktól új növekedési impulzusokat remélnek. A vállalatok arra használják a rangos fórumot, hogy újdonságaikat nemzetközi közönségnek mutassák be, hiszen egyetlen rendezvény sem kelt annyi figyelmet, mint a hannoveri LIGNA.

 

Joggal, mert a szakvásár a faipari ágazat teljes vertikumát magába foglalja, az erdőgazdálkodástól a fafeldolgozó iparágig. Így az egész szakma döntéshozóit hozza össze egy ideális fórumon. A kiállítási programja átfogja az erdőgazdálkodást és az erdészeti technikát (szabad terület), bemutatja a fűrészelési technológiákat (pavilonok az Expo tető alatt) valamint a falapanyag feldolgozást a furnérgyártástól a bútorgyártásig, a bioenergia előállításától a kézműves iparig.

A LIGNA elsősorban az innovációkról, új technológiákról és termékekről, hatékony módszerekről és anyagokról szól. Az egész gyártási folyamat leképezésével egyedülálló helyet vívott ki magának a vásárok között, és a látogatóknak jelentős szinergia értéket teremt a piac mind jobb áttekintésében.

A 2011. évi LIGNA HANNOVER kiemelt témái:

A könnyűszerkezetes építés, a felületkezelés és a fából nyert bioenergia kérdései kerülnek előtérbe az idei LIGNÁN.

Köztük a könnyű szerkezetes építés lesz a 2011. évi LIGNA egyik kiemelt témája: elsősorban a bútorokra és designra helyezve a hangsúlyt. Olyan komplett megoldásokat ismerhetnek meg a látogatók, amelyeknél az alkalmazás sokszínűsége, a design és a könnyedség optimális kombinációja hasznosítható a bútoriparban.

A második és harmadik vásári napon kerül megrendezésre első alkalommal a Think Light - International Conference on Lightweight Panels elnevezéssel a nemzetközi könnyüépítési konferencia, amelyet az osztrák Dr. Kurt Fischer KG szervez. A Deutsche Messe Hannover és az Interessengemeinschaft Leichtbau közreműködésével a konferencia áttekintést ad a könnyű faszerkezetek jelenlegi technikájáról. A nemzetközi szakemberek előadásai elsősorban a gyártási és eladási lehetőségekkel, a falapok feldolgozásával és a könnyű bútorok elfogadtatásával foglalkoznak.

A könnyűépítés témáját a kiállítási területen is megtaláljuk. A gép és beszállítóipar vezető cégei klaszterben mutatják be közös innovációs erejüket. A gyártási folyamatokat élő bemutató keretében, könnyűszerkezetes bútorok összeszerelésével teszik látványossá. Az ipari felelületkezelési technológiák új távlatokat nyitnak a bútoripar számára a vásári csarnokokban. A lakáskultúra új trendjeit a kiállított gépek segítségével lehet megvalósítani. A parketták az új felületkezelési technológiák révén kapják meg modern kinézetüket. Sok vendéget fog vonzani a "Fenntartható Erdő- és Fagazdálkodás - az intelligens, fenntartható és integratív növekedés építőköve Európában" elnevezésű kongresszus, amelyet az IN2WOOD európai projekt keretében rendeznek meg. Az első vásári napon a fa energiahordozó hasznosításának legújabb trendjeit és fejlesztéseit európai és nemzetközi szinten, valamint az erdő- és fagazdálkodás teljes vertikumában megvalósítható nemzetközi együttműködés kiépítését mutatják be.

 

2011. évet az ENSZ az "Erdők Évének" nyilvánította. Ez az esemény nagy teret kap a LIGNA során. Németországban az "Erdők Évének" védnökségét Christian Wulff köztársasági elnök vállalta el. A második vásári napon lebonyolított "Nemzetközi Jövő Konferencia" különböző erdősítési stratégiákat tárgyal meg. Az eseményre előadóként a politika és gazdaság neves szakembereit hívták meg.

 

A LIGNA kiállítási programját évek óta külön bemutatók, szemináriumok, fórumok és szakmai napok, valamint nemzetközi kapcsolati börze és kongresszusok színesítik. Ezek jelentősen hozzájárulnak a tudástranszfer és a hálózat kialakításához. A kiállítókkal és a szakmai szövetségekkel való szoros együttműködés a garancia arra, hogy ezek az események a jövőben is megvalósulnak.

 

Forrás: ProfiFa

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.