FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-19

Új támogatási formák nyílnak - Agrárexpó volt Pápán

Új támogatási forrásokra lehet rövidesen pályázni. Erről V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt, a XV. Szent György Napi Agrárexpó megnyitásakor. A Dunántúl egyik legnagyobb kiállításán a Vásár Nagydíját a Bakonyerdő Zrt kapta.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Megnyitották a Szent György-napi Agrárexpót Pápán pénteken. A vasárnap estig tartó mezőgazdasági kiállításon és vásáron 75 termelő és vállalkozó mutatja be termékeit a városi sportcsarnokban és a mintegy kétezer négyzetméternyi szabadtéri területen. V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a megnyitót követő sajtótájékoztatón meghatározó jelentőségűnek nevezte azt, hogy a gazdák április 8-tól a gazdák benyújthatják a kérelmeket az egységes területalapú támogatásra. A beadási határidő május 16-ig tart - tette hozzá.

Az összes kérelem alapján mintegy 180 ezer ügyfélről van szó országosan, s az agrárium 300 milliárdos támogatási összegéből 240 milliárdot tesz ki a területalapú - mondta az államtitkár, megjegyezve: a lehetőség megnyílása óta a jogosultak 10 százaléka igényelte a támogatást.

Az államtitkár utalt arra is, hogy most zajlik a 2007-2013. közötti Új Magyarország Vidékfejlesztési Program félidei értékelése, s a tapasztalatok szerint a pénzforrások 80 százalékát már lekötötték. Az új kormány csupán 20 százaléknyi összeg felett rendelkezhet már - tette hozzá. Elmondta: 2007 óta a pályázók öt százaléka vitte el az agrártámogatási összegek több mint 60 százalékát. Ez olyan koncentrációja a fejlesztésnek, amely "nem kívánatos és példátlan is az Európai Unióban" - vélekedett V. Németh Zsolt, megjegyezve, hogy "nem a nagyok ellen vannak, hanem a kicsiket is szeretnék segíteni". Hangsúlyozta, hogy a kisebb üzemméretű vállalkozások számára is igyekeznek támogatást nyújtani, így például az elkövetkező néhány hétben két pályázati kiírás is megjelenik a tárca gondozásában. Az egyik már a jövő héten, s a mikro-vállalkozásokra vonatkozik, az összege pedig hétmilliárd forint, ezt az ötezer lakosnál kisebb, de nem városi településeken vállalkozók vehetik igénybe.

Nemsokára megjelenik a turisztikai beruházásokra vonatkozó pályázat is - szálláshely-fejlesztésre, idegenforgalmi attrakciók létesítésére -, s különösen az agráriumhoz kapcsolódó fejlesztéseket támogatják majd; gasztronómiát, bor- és sajtutakat, lovasturizmust - tájékoztatott az államtitkár. Hozzátette, hogy erre négymilliárd forint áll rendelkezésre. Ebele Ferenc, a Szent György-napi Agrárexpót szervező Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke elmondta: a háromnapos kiállítás és vásár költségvetése 16 millió forintra tehető, amelyhez a szakminisztérium 5 millió forinttal járul hozzá. A három nap alatt megközelítően 15 ezer látogatót várnak. A város a területeket ingyenesen bocsátotta a kiállítás szervezői rendelkezésére. Ismertetése szerint a vásáron jelen vannak élelmiszer-előállítók, gépforgalmazók, alapanyag-termelők és kereskedők, vetőmag fajtatulajdonosok, tenyészállat kiállítók, borászok és vadgazdálkodók.

Az expón díjakat is átadtak: a vásár nagydíját a helybeli székhelyű Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. kapta, míg az élelmiszeripari nagydíjat az ugyancsak helyi Pápai Hús 1913 Kft.-nek ítélték oda.


Fotó: Penovác Károly, Napló Online

A kiállításon és vásáron osztották ki a tizennegyedik alkalommal megrendezett Veszprém megyei palackos borok versenyének díjait is; a versenyre a megyéből 59 borászat 204 bormintával nevezett be. Nagyarany minősítést és díjat kapott ifj. Puchinger Ede somlói borász a 2010-es évjáratú tramini muscat ottonel cuvée borára, s ugyanezen elismerésben részesült a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészet is a 2008-as évjáratú olaszrizling boráért. Több második és harmadik díjat, valamint különdíjakat is átadtak, illetőleg a vásáron több agrárágazati kategóriában is osztottak ki elismeréseket - számolt be az MTI a kamara tájékoztatója alapján.

 

Forrás: Szabad Föld

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.