FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-04-18

BUD-2 Univerzális nagy teljesítményű dugványozógép

Bemutatjuk az idei Agro+Mashexpon Innovációs Díjat szerzett BUD-2 univerzális dugványozógépet, amely nagy segítség a fásszárú energia-ültetvények telepítése során.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fa- és fajtafüggetlen, állítható sor- és tőtávolságú üzemeltetésre is képes, nincs különleges erőgépigénye, nem igényel a munkavégzés során különösen képzett szakembereket.

 

A gép műszaki megoldásban csúcstechnológiát képvisel, ár-érték aránya alapján messze versenytársai felett áll. Az ültetés során annak hatékonysága növelése érdekében többszörös energiavédelemmel van ellátva. Így a működés során nagy biztonságot eredményez mind a gép, mind a kezelő és a telepítő számára is. Nagyobb hiba esetén a chipvezérelt panel azonnal leállítja a gép működését, kisebb hiba esetén a kijelző megjeleníti a hiba okát. A kezelők részére a munkaműveletek öt perc alatt elsajátítahatók és a munkavégzés egyáltalán nem okoz fizikai megterhelést. A munkaművelet nagyon egyszerű, a 20-20 cm hosszúra vágott dugványt (fűz, nyár) be kell helyezni az ültetőkerék adagolójába. Az ültetés sebessége a kezelőszemélyzet tapasztalatától függően 0,8-1,8 másodperc/db.


A BUD-2 univerzális nagyteljesítményű dugványozógép kifejlesztése során számtalan egyedi, új műszaki megoldást alkalmaztunk. Ebben nagy segítségünkre voltak kíváló szellemi kapacitással rendelkező partnereink a Nyugat-magyarországi Egyetem Géptani Tanszéke és az FVMMGI szakemberei.

 

A szakmai bemutatók és a közel 180 hektáron végzett próbaüzem tapasztalatai kiválóak, a gép szerkezete, technológiája kiforrt.

 

A termék műszaki újdonságtartalmát a 2011-es Agro+Mashexpo Innovációs Díjával ismerték el!

 

Mivel a gépet moduláris szerkezetűen terveztük, ezért a felhasználói igények függvényében könnyen módosítható, mely során jobban tudunk igazodni a talajviszonyokhoz és a telepítendő fafajok, fafajták igényeihez.

 

Terveink szerint az alternatív energia előállítása érdekében komplett gépsort fogunk kifejleszteni, melynek a jelen gép csak egyik eleme.

 

További felvilágosítás, információ:

Sipos Ferenc - ügyvezető, (30) 97 97 147

Németh Imre - művezető, (30) 33 90 312

Bagodi Mezőgép Kft.

8992 Bagod, Gépállomás út 9.

 

(x)

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.