FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-12-22

Sikeres magyar részvétel az EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokságon

A lisszaboni EuroSkill versenyen a magyar építőipari szakmacsoport versenyzői kiemelkedő eredményt értek el! Bolvári István ács, és Hoffer Dávid művezető versenyző ezüstérmet nyert, a magyar építőipari csapat pedig a csapatversenyben harmadik helyezést ért el. A csapat többi tagja is a középmezőnyben végzett, Rezes Sándor kőműves ötödik, Száraz Ádám burkoló és Oross Antal bádogos pedig hatodik helyezett lett.


A bronzérmes építőiparos csapat: Hoffer Dávid művezető, Rezes Sándor kőműves, Száraz Ádám burkoló, Bolvári István ács, Oross Antal bádogos.

December 9-e és 12-e között Európa 27 országának több mint 400 fiatalja mérte össze szaktudását a lisszaboni Szakmunkás Európa Bajnokságon. Magyarország 15 szakmában, köztük az építőipari szakmacsoportban nevezett be versenyzőket. Az EuroSkills a már több mint ötvenéves hagyományokra visszatekintő WorldSkills világversennyel ellentétben egyúttal csapatverseny is, ahol a szakmacsoportot alkotó szakmák versenyzőinek egyéni teljesítménye mellett a csapat közös teljesítménye is értékelésre kerül. Az Európa Bajnokságon az egyes szakmákban megrendezett nemzeti versenyek huszonöt évesnél fiatalabb győztesei vehettek részt.

Az építőipari szakmacsoport tagjai Rezes Sándor kőműves, Bolvári István ács, Száraz Ádám hidegburkoló, Oross Antal bádogos és Hoffer Dávid művezető, akik az ÉVOSZ által áprilisban a Construma Kiállítás keretében megrendezett válogatóverseny győzteseként szereztek jogot az EuroSkills versenyen való részvételre. A versenyzők szakmai felkészítéshez az ÉVOSZ augusztusban Pécsett egyhetes edzőtábort szervezett, amelyhez a Jaf Holz Ungarn Kft., a Mapei Kft., a Baranya Tégla Kft., valamint Piltman Miklós ács vállalkozó biztosított anyagokat és szerszámokat.

 

A lisszaboni EuroSkill versenyen a magyar építőipari szakmacsoport versenyzői kiemelkedő eredményt értek el!

 

Bolvári István ács, és Hoffer Dávid művezető versenyző ezüstérmet nyert, a magyar építőipari csapat pedig a csapatversenyben harmadik helyezést ért el. A csapat többi tagja is a középmezőnyben végzett, Rezes Sándor kőműves ötödik, Száraz Ádám burkoló és Oross Antal bádogos pedig hatodik helyezett lett. A versenyzők felkészítésében és a nemzetközi zsűri munkájában Dr. Hantos Zoltán, NyME - ács; Dr. Vidovszky István, BME - kőműves; Fábián Zoltán. MAPEI Kft. - burkoló; Pém Attila, BME - művezető és Schreiner Péter, Bádogcenter Kft. - bádogos szakértő vett részt.

 

A most második alkalommal megrendezett EuroSkills Szakmunkás Európa Bajnokság a szakmai kiválóságok bemutatása mellett egyúttal a szakmai ismereteknek az európai gazdasági növekedésben játszott fontos szerepét is hangsúlyozni kívánta.

Az EuroSkills verseny legfontosabb célkitűzései:

- A szakmai verseny megrendezésével segítse az Európai Uniót, illetve a tagországokat a szakképzés szakmai követelményszintjének emelésében és Unió-szerte támogassa a szakmai kiválóság elismerését.

- Erősítse a szaktudásnak és a szakképzésnek az Európai Unió gazdasága és társadalma szempontjából játszott fontos szerepének tudatosítását.

- Az európai szakmunkásversenyek egész sorát fejlessze ki az EU-tagállamok számára.

- Biztosítsa, hogy az EuroSkills szakmai verseny tükrözze vissza a tagállamok, illetve az Európai Unió egészének sokféle és változó szakmai követelményeit.

- Ösztönözze a tagországokat arra, hogy mind nagyobb számban vegyenek részt az EuroSkills versenyen, és ezáltal bővítse és fejlessze a tagországokban szervezett szakmai versenyek körét és a struktúráját.

 

A versennyel párhuzamosan szervezett nemzetközi konferenciák és szemináriumok a szakképzésért felelős politikusok, szaktanárok és gyakorlati oktatók, valamint a nyilvánosság számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy áttekintsék és megvitassák az európai szakmai képzés és oktatás legfontosabb kérdéseit és kihívásait. A neves előadók javaslatokat fogalmaztak meg az európai szakképzés színvonalnövelésének lehetőségeiről.

A díjátadó záróünnepségen a szervezők bejelentették, hogy az EuroSkills versenyt a továbbiakban hasonló tartalommal és formában, de WorldSkills Europe néven rendezik meg. A következő verseny házigazdája 2012. októberében Belgium lesz. A szakmunkás fiatalok jövő év szeptemberében Londonban megrendezésre kerülő WordSkills Szakmunkás Világversenyen mérhetik össze tudásukat.

 

A versenyről bővebb információt az ÉVOSZ Titkárságán Pete Zoltán ad. (Tel: 30-96-14-326), illetve további hírek a www.evosz.hu, valamint a www.euroskills2010.pt és a www.skillshungary.hu honlapokon olvashatók.


Pete Zoltán,
ÉVOSZ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.