FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-13

Ormos Balázs, az OEE főtitkára nyugdíjba vonul

Nyugdíjba vonul Ormos Balázs, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára. A feladatkör ellátásának véglegesítéséig az OEE Elnöksége elnökségi titkárként Lomniczi Gergely erdőmérnököt, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivőjét kérte fel az Egyesület adminisztratív ügyeinek szervezésére.

 

Az Országos Erdészeti Egyesületnél eltöltött tizenkét év után, 2010. december 28-án nyugdíjba vonul Ormos Balázs főtitkár. Az Egyesület adminisztrációja élén 1998-tól, főállásban alkalmazott főtitkár nevéhez a közelmúlt egyesületi életének számos rangos eseménye és eredménye fűződik. Részt vett a vándorgyűlések és több száz egyesületi esemény szervezésében, megvalósításában.

Főtitkársága idején sikerült megoldani a Wagner Károly Erdészeti Szakkönyvtár méltó elhelyezését, emellett elindította az Alkotmány utcai székház visszaszerzésére irányuló kezdeményezést. 2003-ban és 2010-ben személyes ügyintézésében valósult meg a mindkét alkalommal igen sikeres Parlamenti Nyílt Nap.

Meghatározó szerepe volt az Egyesület honlapjának elindításában, amely az ágazat egyik fontos információ-forrásává, kommunikációs felületévé nőtte ki magát.

Nevéhez fűződik az Erdészeti Erdei Iskolák Szakosztályának megalapítása és évtizedes működtetése, mellyel nagyban erősítette szakmánk szerepvállalását az ifjúság környezeti nevelésében.

Eredményesen munkálkodott az OEE gazdálkodásának fenntartásáért, a működéshez szükséges külső források előteremtéséért.

Az Elnökség 2010. december 7-i ülésén, érdemeinek elismerése mellett vette tudomásul Ormos Balázs bejelentését a nyugdíjba vonulásról, aki a hátralévő időszakban szabadságát tölti. Munkájának részletes bemutatását és méltatását az Erdészeti Lapok következő számaiban olvashatjuk.

Az OEE tavaszi Közgyűléséig hátralévő átmeneti időszakban szükséges ügymenet biztosítására az Elnökség - a december 7-i ülésen hozott döntése értelmében - elnökségi tikárként Lomniczi Gergelyt kérte fel.

 

Lomniczi Gergely 2003-ban végzett erdőmérnök. 2003 óta a Pilisi Parkerdő Zrt-nél dolgozik, kezdetben a Budapesti Erdészetnél, majd 2007 óta a visegrádi központ állományában. Szóvivői, kommunikációs vezetői feladatai mellett részt vett a Budapesti Erdészet erdőművelési ágazatának irányításában valamint a Pilisi Parkerdő európai uniós pályázatainak koordinálásában. Eddigi egyesületi munkájával a OEE Visegrádi Helyi Csoportja, valamint a Közönségkapcsolatok Szakosztálya működését segítette.

Forrás: www.oee.hu
Fotó: Mőcsényi Miklós

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.