FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-11-17

Tűzifagyűjtő közmunkaprogram - 50 fő a Nyírerdő-nél

A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. ötven közmunkást foglalkoztat a kormány által meghirdetett tűzifagyűjtő közmunkaprogramban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Baktalórántházi- és a Nyíregyházi Erdészetnél egyaránt 15-en dolgoznak majd; Hajdú-Biharban a Hajdúhadházi Erdészet 15-, a Gúthi Erdészet pedig 5 munkanélkülinek ad átmeneti munkát. A hátrányos helyzetű állástalanok egy hónapon keresztül, november 19. és december 17. között dolgoznak az állami tulajdonú erdőkben, vágástakarítás és hulladékgallyak összegyűjtése lesz a feladatuk - ismertette Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.


Szalacsi Árpád - vezérigazgató, Fotó: Greguss László Géza

Az összegyűjtött tüzelőnek valót a társaság átadja a települési önkormányzatoknak, és azok fogják majd értékesíteni a rászorulók között jóval a piaci ár alatt, köbméterenként 1500 forintért. Az erdőgazdaság 17 magas munkanélküliséggel küzdő településsel vette fel a kapcsolatot.

 

2010 - a közmunka éve az erdőgazdaságnál

Szalacsi Árpád emlékezetett arra is, hogy a közelmúltban ért véget a NYÍRERDŐ Zrt. eddigi legnagyobb létszámú közmunkaprogramja. Az eredetileg meghirdetett program során, január közepétől augusztus végéig 1100 állástalant foglalkoztatott az erdőgazdaság, ezt követően pedig az egy hónappal meghosszabbított programban 717 ember dolgozott. A társaság vállalta azt is, hogy 110 munkanélkülit saját költségén három hónapon keresztül tovább foglalkoztat.

Az elkészült összesítések szerint 290 hektáron erdősítéseket-, 6000 hektáron ápolási munkákat-, közel 380 hektáron pedig vágástakarítást végeztek a közmunkások. 480 ezer folyóméter turistautat, tanösvényt, erdészeti feltáró utat tettek rendbe, emellett 157 ezer folyóméteren javították az erdővédelmi vadkárelhárító kerítéseket. A csemetetermesztésben mintegy 64 ezer dolgoztak, a közjóléti eszközök (padok, kerítések, erdei játszóterek) karbantartására, felújítására 30 ezer órát fordítottak. Az elmúlt hónapokban több mint 57 tonna szemetet gyűjtöttek össze a foglalkoztatottak.

112 fő részesült olyan OKJ-s képzésben, amely szorosan kapcsolódik a társaság által végezni kívánt feladatokhoz és a közmunkaprogramokhoz. Ennek eredményeként 109-en motor-fűrész kezelői bizonyítványt, 3-an fa- és bútoripari gépkezelői bizonyítványt kaptak.

A program teljes költségvetése meghaladta az egymilliárd forintot. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatása 612 millió, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatása 330 millió forint volt. A NYÍRERDŐ Zrt. 108 millió forint önerővel járult hozzá a költségekhez.


Forrás:
Nyírerdő Zrt. 11-17

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.