FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-11-17

Egyre stresszesebbek a vállalkozók

Az elmúlt két évben, világszerte, a vállalkozók 46 százalékának növekedett a stressz-szintje a Regus felmérése szerint. A közép-kelet-európai országokban az arány valamivel jobb, csak 43 százalék érzi úgy, hogy több stressz érné, mint korábban.

A felmérés során 78 országból több mint 5000 vállalkozót kérdeztek meg a nyereségességük és az árbevételük legutóbbi trendjéről, valamint az elmúlt évek legfontosabb problémáiról. Az összesített stressz-faktorokon túl, a Regus azt is vizsgálta kutatásában, hogy mely tényezők felelősek a feszültség kialakulásáért. A vállalkozók világszerte arról számoltak be, hogy leginkább a csökkenő nyereség és árbevétel aggasztja őket. A másik fontos, nyugtalanságra okot adó körülmény a hiányzó forgótőke, amelyet a gazdasági fellendülés során lehetne befektetni. Ezt közvetlenül követik a késedelmes fizetésekkel kapcsolatos problémák. A közép-kelet-európai régióban hasonlóak a gondok, csak más a sorrend: különösen a késedelmes fizetések aggasztják a vállalkozókat, amit a fellendülés során befektethető forgótőke hiánya követ, majd a magas üzemi költségek.

 

A stressz tényezők meghatározásán túl, a jelentés további célja volt, hogy feltérképezze a vállalkozói szektor hangulatát és megtudja, hogy a vállalkozók szerint a nemzeti kormányok és szervezetek milyen mértékben támogatják őket. Világszerte, az üzlettulajdonosok 75 százaléka érzi úgy, hogy a kormányok általában nem foglalkoznak a kis- és középvállalkozások érdekeivel, míg a közép-kelet-európai régióban ez az arány 76 százalék.

 

Világszerte, a válaszadók 74 százaléka, míg a közép-kelet-európai régióban a megkérdezettek 56 százaléka gondolja úgy, hogy a bankokat rá kellene venni arra, hogy több hitelt nyújtsanak a vállalkozói szektornak, főleg a kisvállalkozóknak. Ez jól tükrözi azt, hogy a hitelek rendelkezésre állása minden vállalkozó számára fontos kérdés. Globálisan, a vállalkozók 86 százaléka, s a régió vállalkozóinak 77 százaléka látja úgy, hogy a kormányoknak kockázati tőke-alapokat kellene létrehozniuk a vállalkozások és azok üzleti kezdeményezéseinek támogatására.

Azt, hogy a folyamatos készpénzforgalom milyen fontos a kisvállalkozások számára, jól mutatja, hogy az összes válaszadó 72 százaléka, s ezen belül a régió válaszadóinak, 61 százaléka szerint kellene törvényes szankciókat bevezetni a számlák késedelmes fizetésére.


Forrás:
MMOnline

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.