FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-11-11

Hárommillió lakást újítana fel a kormány

Az otthonteremtési államtitkár szerint 3 millió magyar lakást fel kell újítani energetikai szempontból, néhány hónap múlva pedig meg is jelennek az erről szóló pályázatok az Új Széchenyi Terv keretében.

Magyarországon nincs szükség évi 40 ezer új lakásra, az 500 ezer kiváltandó lakás helyett kell fokozatosan újakat építeni. 2012-ben újra 25-30 ezer lakás épülhet, majd a következő évtől évi 30 ezerrel stabilizálódhat a piac - mondta Bencsik János a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkára pénteken a XI. Készház és Passzívház Vásárt kísérő konferencián.

A 4,2 milliós magyar lakásállományból 500 ezer megfelelő energetikai szempontból, de 3 milliót fel kell újítani, erre jelennek meg néhány hónap múlva a pályázatok az Új Széchenyi Terv keretében - jelentette be az államtitkár.

Az államtitkár által idézett adatok szerint Nyugat-Európában 150 kilowatt energiát fogyasztanak átlagosan a lakóépületek évente és négyzetméterenként. Magyarországon a felhasználás 250 kilowatt, így van miből megtakarítani. Az uniós norma új házra 50 kilowatt, de ha Magyarország a felújításra uniós támogatást akar szerezni, akkor a felújításoknál is alá kell menni a fajlagos 50 kilowattos felhasználásnak.

 

A Zöld Beruházási Rendszer pályázatait még novemberben elbírálják, így jövőre a fűtési szezon végeztével 25 milliárd forintos támogatással mintegy 50 milliárdos piac áll az építőipar előtt. Ehhez adódnak hozzá az Új Széchenyi Terv keretében addigra megjelenő pályázatok alapján indítható felújítások.

 

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a környezettudatos építéshez, felújításhoz állami támogatással teremthetők meg a szükséges eszközök. Utána ezeket magyar cégek gyártják majd, új munkahelyeket teremtve. A kockázati tőke is talál magának terepet ezen a területen. Az új közbeszerzési törvény pedig előnyben részesíti a környezetet kevésbé terhelő termékeket, szolgáltatásokat - tette hozzá.

 

Bencsik János június végén az [origo]-nak adott interjújában azt mondta, hogy a lakásfelújításokat finanszírozó Nemzeti Épületrekonstrukciós és Épületenergetikai Program már jövőre elindul, ami azt jelenti, hogy az első kivitelezések a következő év harmadik negyedévére készülnek el. "Az a szándékunk, hogy változtatunk a jelenlegi konstrukción, és utólagos helyett elő- vagy párhuzamos finanszírozást alkalmazunk" - mondta az államtitkár.

 

A kormány korábban azt mondta, hogy évi 100 ezer lakás komplex felújításával kezdődik a nemzeti épületkorszerűsítési program, mely néhány év után évi 150-200 ezer lakásra bővül. A kormány uniós támogatásokból és a széndioxid-kvóta értékesítéséből 100 milliárd forintot szán a célra, a szükséges önerő 100 milliárdját pedig a megalakítandó zöld bank hitele adná - a törlesztést a kisebb fogyasztással együtt járó megtakarításhoz igazítanák.


Forrás:
Üzleti Negyed

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.