FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-11-03

Többet is fizetnénk a zöldenergiáért

Az energiainfo.hu által végzett szakmai közvéleménykutatás szerint, a válaszadók 69 százaléka szerint a megújuló források fejlesztéséhez szükség van közvetlen, beruházási támogatásra.

A megkérdezettek csaknem 80 százaléka nem zárkózik el attól, hogy többet fizessen a zöldenergiáért, a legtöbben 5-10 százalékos felárat tartanak elfogadhatónak ezért. A legtöbben a biomassza és a biogáz, valamint a napenergia termelést preferálják. Ugyanakkor a megkérdezettek 54 százaléka szerint irreális cél 2020-ra a 13 százalékos megújuló részarány.

 

Az elmúlt tíz napban, az energiainfo.hu felhasználói körében végzett felmérés során arra a kérdésre, hogy miben vár leginkább változást a nemzeti megújuló cselekvési tervtől, 46 százalékban azt válaszolta, hogy a szabályozás kiszámíthatóságában. A megkérdezettek 54 százaléka e mellett, a támogatások mértékében is elmozdulást vár. Olyan válaszadó nem volt, aki kizárólag ez utóbbit jelölte volna meg.

 

Megkérdeztük felhasználóinkat arról is, hogy a megújuló források részesedésének növeléséhez, szükségesnek érzik-e, hogy az állam közvetlen beruházási támogatással is ösztönözze az e területen tervezett beruházásokat. A válaszadók 69 százaléka igennel válaszolt.

 

Arra a kérdésre, hogy hajlandó volna-e többet fizetni a zöldenergia felhasználás bővítéséért, a megkérdezettek 31 százaléka igennel, 23 százaléka nemmel válsaszolt, és 46 százaléka úgy nyilatkozott, ez a többletköltség mértékétől függ.

 

Arra a kérdésre, hogy mekkora áremelkedést tartana elfogadhatónak, hogy ezzel támogassa a megújulók fejlesztését, a legtöbben, 46 százalék 5-10 százalékot jelölt meg. A válaszadók 38 százaléka legfeljebb 5 százalékos felárat tart elfoagdhatónak, 8-8 százaléknyi válaszadó volt, akik 10-20, vagy akár 20 százalék feleti áremelkedést is tolerálna a zöldenergiatermelés bővülése érdekében.

 

A megújuló források közül közel azonos mértékben támogatják a megkérdezettek a biomassza és a biogáz (38 százalék), illetve a napenergia (31 százalék) termelés fejlesztését. A geotermális potenciál kiaknázását, illetve a szélenergia termelést pontosan azonos mértékben, 15-15 százalékban támogatják az energiainfo.hu felhasználói.

 

Abban a kérdésben, hogy reálisnak tartják-e 2020-ig a 13 százalékos megújuló részarány elérését, közel azonos arányban voltak az igen és a nem válaszok, végülis azonban 8 százalékkal többen, a megkérdezettek 54 százaléka irreálisnak tartja a cél elérését, szemben azzal a 46 százalékkal, akik teljesíthetőnek vélik az uniós kötelezettség elérését.


Forrás:
EnergiaInfo 10-29

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.