FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-26

Hálózatot bővít Kínában az IKEA

Újabb áruházak nyitását tervezi az Ikea Kínában, miután a tavalyi évben csaknem negyedével sikerült növelnie az eladásokat a távol-keleti országban. A lakberendezési áruházlánc hazánkban egyelőre két egységet működtet - újabb, kisméretű Ikea Pécsett nyílhat 2011-ben.

Újabb üzletek a láthatáron

A svéd áruházlánc a Jiangsu tartományban található Wuxiban, valamint Shenzhenben már nyitott egy-egy új egységet idén, és a fővárosban, Pekingben is hamarosan átad egy újabb áruházat.

Emellett - mint azt Gillian Drakeford, a vállalat kínai főnöke elmondta - további két új üzlet egy éven belüli, valamint egy úgynevezett Inter Ikea Shopping Center megnyitása is a tervek között szerepel. Utóbbi egy olyan kvázi bevásárlóközpont, ahol más cégek egységei is megtalálhatóak lesznek.

 

Jól tejelnek a kínai egységek

A svéd áruházlánc jelenleg nyolc áruházat működtet a távol-keleti ország nyolc városában. A termékek iránti igényt jelzi, hogy az összes árbevétel a 2009-2010-es üzleti évben 23 százalékkal 3,7 milliárd jüanra (544 millió dollárra) nőtt az előz évhez képest.

A nyolc üzlet közül hat rajta van az Ikea leggyorsabban növekvő áruházait tartalmazó húszas listán - Chengduban például 135, Shenzhenben pedig 126 százalékkal nőtt az árbevétel. Emellett a már csaknem tíz éve működő pekingi és shanghaji egység is jól teljesít: tavaly mindkettő megduplázta forgalmát.

 

Célkeresztben Pécs

Az Ikea hazánkban jelenleg két áruházat működtet (Budapesten és Budaörsön), de egy újabb egység létrehozásáról is reppennek fel sajtóhírek időről időre. Az Új Dunántúli Napló idén júniusi híradása szerint például elképzelhető, hogy az Auchan 2011 második felére elkészülő pécsi áruháza mellett - Budaörshöz hasonlóan - egy kisebb alapterületű Ikea is helyet kap majd.

 

Billiós nyereség

A lánc profitja egyébként a válság ellenére sem csökkent a legutóbbi üzleti évben. Mikael Ohlsson, az Ikea vezére konkrét számot nem közölt, de korábban annyit elárult, hogy várakozásaik szerint az idei évet is a tavalyihoz hasonló szintű profittal zárják majd. A Dagens Industri svéd lap becslése szerint az Ikea tavaly 50 milliárd korona nyereséget ért el - ez 1,387 billió (!) forintnak felel meg. A vállalat tavaly szeptemberben azt közölte, hogy árbevétele 1,4 százalékkal 21,5 milliárd euróra (5,8 billió forint) emelkedett a 2008. szeptembertől 2009. augusztusig tartó üzleti évben.

 

A magyarországi egységek 2008/2009-es üzleti évének forgalmát nem hozták nyilvánosságra. A legutóbbi hivatalos adat a 2008. augusztusban zárult pénzügyi évre vonatkozik: akkor 36,5 milliárd forint nettó forgalmat és 12 százalékos pluszt könyvelhetett el a cég.


Forrás:
MenedzsmentFórum

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.