FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-15

Újra pályázhatnak az erdészek

Erdő-környezetvédelmi intézkedésekhez, valamint erdőszerkezet átalakításához írt ki pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Mindkét jogcímre támogatási kérelmet október 1-től 31-ig azok az erdőgazdálkodók nyújthatnak be, akik rendelkeznek az illetékes erdészeti hatóság erdőterv határozatával.

Az erdő-környezetvédelem kilenc célprogramja között többek között támogatható az agresszíven terjedő, idegenhonos fa-és cserje fajok visszaszorítása, erdei tisztások kialakítása vagy közjóléti célú erdők fenntartása.

Az erdőszerkezet átalakításához nyújtandó támogatás három tevékenységre vehető igénybe: erdőállomány alatti erdősítéssel történő, tarvágást követő, valamint állománykiegészítéssel történő szerkezetátalakításra. A kérelmeket október 31-ig elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítással kell benyújtani. A dokumentum a honlapon található elektronikus űrlap kitöltő szolgáltatás segítségével hozható létre, amely a www.mvh.gov.hu vagy a www.magyarorszag.hu portálokon keresztül is elérhető. 2009-ben az ugyanezen a jogcímeken benyújtott kérelmekre a Hivatal a kifizetéseket még az év végén elindítja. A tavalyi erdő-környezetvédelmi intézkedések jogcím esetében 201 darab jóváhagyott kérelemre 1,6 milliárd forintot, míg erdőszerkezet átalakításához 42 jóváhagyott támogatásra 313,4 millió forintot biztosított. Az erdő-környezetvédelmi jogcímen belül, a több éves célprogramoknál a kifizetéseket évente kell kérelmezni.

 

A tárgyban érintett jogszabályt a 19/2010. (IX. 30.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdőszerkezet átalakításához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 139/2009. (X. 22.) FVM rendelet módosításáról változtatta meg.

 

A 139/2009. (X. 22.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdőszerkezet átalakításához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről című jogszabály teljes szövege.


Forrás:
Vidékfejlesztési Minisztérium

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.