FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-08-30

Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj 2011. felkészítő rendezvénye

 

2010. szeptember 17-én 10:00-től lesz a díjra pályázni szándékozók részére a felkészítő rendezvény a Vidékfejlesztési Minisztériumban. A cikket erdészeti, elsődleges faipari cégvezetők, KIR és minőségügyi vezetők figyelmébe ajánlom.

 

A szabály szerint lehetne, de eddig egyetlen erdészeti vagy elsődleges faipari nyertes sem volt, aminek bizonyára az lehet az egyik oka, hogy eddig egyetlen ilyen tevékenységű cég sem jelentkezett erre a díjra. Pedig, számos a minőségügyben példamutató erdészeti és elsődleges faipari cég van, melyeknek van mire büszkének lenniük, tehát teljes joggal indulhatnának ezen a pályázaton. Ennek azért is különös jelentősége volna, hogy ez által is tudatosítsák a minisztérium vezetőnél, hogy ez a hatóság az erdészetnek és az elsődleges faiparnak is a gazdája, figyeljen oda e szakterületek teljesítményére is! Érdemes lenne indulni e díj elnyeréséért.

 

A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet értelmében a VM szakmai felügyelete alá tartozó területeken kifejtett tevékenysége során a minőségügyben kiemelkedő, példaértékű eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek pályázhatnak a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjra. A Díjat évente egyszer, március 15. alkalmából adják át. A díjbizottságnak javaslatát a díjazás éve január 15-ig kell összeállítania. A rendeletben nem szerepel a jelentkezési határidő.

 

Ugyanakkor a 2011. évi pályázati kiírás már minden részletet tartalmaz, így azt is, hogy a Jelentkezési határidő: 2010. október 15. 12:00 óráig tart.

 

A rendelet 2.§-a szerint a pályázat általános feltételei:

 

(1) A Díjat a (2) bekezdésben meghatározott szervezetek pályázat útján, a pályázati felhívásban szereplő részletes és az alábbi általános feltételek együttes fennállása esetén nyerhetik el:

    a) a szervezet sikeres termékkörrel rendelkezik és eredményes gazdálkodást folytat,

    b) a szervezet vezetésének és dolgozóinak a minőség iránti elkötelezettsége példamutató,

    c) a folyamatos stratégiai jellegű minőségfejlesztés a szervezet működésének meghatározó részét képezi,

    d) a szervezet általános és szakági minőségbiztosítási rendszer (pl. ISO 9001, ISO 14001, EUREPGAP, HACCP) működtetésével támogatja a folyamatos minőségfejlesztést,

    e) a szervezet folyamatosan figyelemmel kíséri és értékeli a szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek elégedettségének alakulását,

    f) a szervezet vezetése és dolgozói a gyakorlatban alkalmazzák az egymástól való tanulás, az összehasonlításon alapuló fejlesztés, valamint a sikeres megoldások elsajátításának elvét.

(2) A Díj elnyerésére a Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó valamennyi területen működő szervezet pályázhat.

 

Az eddigi nyertesek (a nyertesek részletes bemutatása):

2006.: Mórakert Zöldség-Gyümölcs TÉSZ Mórahalom, KASZ-COOP Kft. Derecske, GALLICOOP Pulykafeldolgozó Zrt. Szarvas, ABO-MIX Takarmányipari Rt. Nyíregyháza.

2007.: CIBAKERT Mezőgazdasági Kft. Kétpó, CONCORDIA KÖZRAKTÁR Kereskedelmi Zrt. Budapest, HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. Szentes, Körös-Maros Biofarm Kft. Gyula.

2008.: ABO-MILL Malomipari Zrt. Nyíregyháza, Debreceni Hús Zrt. Debrecen, Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs TÉSZ Szentes, Hat-Agro Kft. Győr, UNIVER Product Zrt. Kecskemét.

2009.: GéSz Gaál és Sziklás Kft. Debrecen, "HÓDAGRO" Zrt. Hódmezővásárhely, PICK SZEGED Zrt. Szeged, Zsindelyes Pálinkafőzde Kft. Érpatak.

 

A cikk címére visszatérve, tehát érdemes lenne néhány ISO 9000-es és 14000-es rendszert működtető erdészeti és elsődleges faipari cégnek már a pályázatra felkészítő rendezvényre bejelentkezni, aminek jelentkezési határideje: 2010. szeptember 7. Az esemény díjmentes, de előre be kell jelentkezni.

A VM hírlevele és honlapja alapján: Mőcsényi Miklós

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.