FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-21

Eltörölnék a vízgazdálkodási hozzájárulást

Eltörli az országgyűlés a vízgazdálkodási társulatok számára fizetendő földtulajdonosi hozzájárulást. A társulatok kiadásait januártól a költségvetés finanszírozza.

Három kézben van jelenleg a termőföldeket a belvíztől védő, öntöző- és csatornahálózat: egy részét az állam, másikat önkormányzatok, a harmadikat a vízgazdálkodási társulatok üzemeltetik. Az állami kezelésben lévő csatornáknak ráadásul változatos az üzemeltetői köre, a lehetőségek száma így szinte végtelen. Fizetni azonban csak a vízgazdálkodási társulat által működtetett csatornák után kell, méghozzá a termőföld gazdájának, hektáronként meghatározott összeget, amelyet akár adók módjára is be lehet jelenleg hajtani.

 

Nógrádi Zoltán fideszes parlamenti képviselő szerint ez alkotmányossági aggályokat is felvet, hiszen ugyanazért a szolgáltatásért valaki fizet, valaki nem - ráadásul a hozzájárulást egyre kevesebben fizetik be, a vízgazdálkodási társulatoknak ez az összeg nem elég a stabil működésre, s hosszú távon a széttagolt rendszereket nem lehet működtetni.

 

A vízgazdálkodási társulatok kieső bevételeit központi forrásból pótolni fogják, az elvégzendő feladatokhoz szabva azokat. - Aki fizet, az diktál - mondta erről Nógrádi a Szegeden tartott sajtótájékoztatón, arra utalva, hogy a társulatok nem csak pénzeszközökre, de szakmai ellenőrzésre is számíthatnak. Nagyságrendileg 6-8 milliárd forintos összeget érint az intézkedés, amelyről a kisadók megszüntetéséről szóló salátatörvény részeként a jövő héten szavaz a parlament. A Szabad Föld Online kérdésére válaszolva Nógrádi hozzátette: hosszú távon arra törekszenek, hogy a csatornahálózat egységesen az állam tulajdonába kerüljön, üzemeltetését pedig kizárólag a vízgazdálkodási társulatok látnák el - ez azonban többéves folyamat végeredménye lehet.

 

Forrás: Szabad Föld 07-14

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.