FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-07

Passzív ikerház Telkiben

Örvendetesen szaporodnak az információk a passzívházakról, és egyre több ilyen ház épül meg Magyarországon is. Mindegyiknek megvan a maga érdekessége. Van polisztirol zsalus épület, van tégla falazatú és van pórusbeton szerkezetű családi ház, de értékesítésre most építenek először passzívházat nálunk.

A Star Builder Kft. úgy vélte, hogy a mai gazdasági helyzetben új alternatívával kell a hazai piacra kiállni. A magasabb minőség iránti kereslet talán kevésbé csökken, ezért a kivitelezési költségek emelkedése ellenére úgy döntöttek, hogy belevágnak egy iker passzívház építésébe. A szándék megszületésekor nem volt megrendelő, építtető: a házat eladásra szánták. Az értékesítésre szánt passzívház elsőre merész ötletnek tűnhet, de nem volt sikertelen.

Hatalmas érdeklődés mutatkozott a Telkiben épülő ikerházunkkal kapcsolatban. Például volt olyan hirdetés portál ahol tízszer többen nézték meg a mi hirdetésünket mint más hasonló méretű ingatlanét ugyan azon környéken. Vannak, akiket még elriaszt a plusz kivitelezési költség, ami az eladási árban is megjelent. A többség azonban felmérte a passzívház előnyeit.

Az épület 1538 m2-es sík telken épül, és két, szimmetrikus elrendezésű lakásból áll. A lakások egy szintesek, egységenként 117 m2 nettó alapterületűek, amelyen 4 szoba, étkező, konyha, fürdőszoba, előszoba, közlekedő, mosdó, és kamra található. A lakásokhoz az utcáról külön bejáraton lehet bejutni, egymás zavarása nélkül.

A passzívház követelményeinek eléréséhez különösen jó hőszigetelést kellett alkalmazni. A 30 cm vastag Austrotherm Grafit homlokzati hőszigetelés gondoskodik arról, hogy az energiaveszteség a minimális legyen.

 

 

Mi a jövő?

Passzív vagy energiatakarékos házak építése! Az energiaárak egyre nőnek és ez a folyamat egyre erősödik! A jól szigetelt, szakszerűen kivitelezett, hőhídmentes épületeké a jövő. Az energiatakarékos épületek értékesebbek, és értékállóbak, mint a szigeteletlenek, fenntartásuk olcsóbb, értékesítésük egyszerűbb. Az a plusz költség, amivel egy passzív- vagy energiatakarékos ház építése jár, hamar megtérül még a mai energiaárak mellett is.

 

Passzív házat eladni?

A Star Builder az első cég, amely eladásra épít ilyen jellegű épületet Magyarországon. A Star Builder elsősorban tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik, de kisebb beruházásokban is érdekelt, így a passzívházak tervezése kivitelezése is a profiljukba tartozik.

 

Forrás: Austrotherm

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.