FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-07-15

Sprok Antal Németországban állítja ki szoborbútorait

Sprok Antal 1955-ben született Nagymágocson. A fa iránti szeretete már fiatal korában megmutatkozott. A gimnázium elvégzése után a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Faipari Mérnöki Karára járt, s itt szerzett diplomát.

Csongrádon dolgozott a helyi bútorgyár gyártmányfejlesztőjeként, mejd Budapesten a Magyar Állam Operaház műterem-vezető scenikusaként is. Közel tíz évig egy volt diáktársával egyedi megrendelésre készítettek bútorokat, ám 1997-től egyedül teszi mindezt. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, és alapító tagja a Magyar Belsőépítészek Egyesületének.

Munkái bejárták a nagyvilágot: többek között Ausztriából, Belgiumból, Finnországból, de az Egyesült Államokból is rendeltek egyedi szoborbútoraiból.

Az művész a július 29-én a németországi Künzelsauban nyíló kiállítására készül. A nagyrészt bútorfunkciójú alkotásait november 1-jéig láthatja a közönség a Hirschwirtscheuer Múzeumban.

 

A Hirschwirtscheuer Múzeum Künzelsauban található, ami Stuttgarttól kicsit észak-keletre van. A Hirschwirtschauer Museum pedig az Európa több városában is jelen lévő "Kunst bei WÜRTH" egyik múzeuma. Logo Adolf   Würth GmbH & Co. KG A Würth Múzeumok minden tevékenysége az Adolf Würth GmbH & Co. KG projektje. Most Sprok Antal leendő kiállítása még a tervezettek között látható a múzeum honlapján.

 

Honlapján a "megújulás >>" menü alatt sok fa felhasználásával készült érdekes házának képei láthatóak. A "honlap >>" menü alatt pedig ajánlói ajánlásai, szoborbútorai bemutatása, referenciái, kiállítási szereplései és önéletrajza olvasható, illetve nézhető meg. A spokdesign.hu és a sprok.hu címei ugyanazt a honlapot mutatják.

 

Nevére keresve rengeteg a találat az interneten. Sok helyen, sokféleképpen bemutatkozott már, mint kedves és sikeres művész, iparos ember. Kívánunk neki sok sikert a németországi bemutatkozáson is.

 

Forrás: vasnepe.hu 07-15, a Kunst bei Würth és Sprok Antal honlapja
Összeállította: Mőcsényi Miklós

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.