FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-06-02

Praktiker - hatalmas bukta volt a tavalyi év

2009 volt a Praktiker legnehezebb üzleti éve, mióta 12 évvel ezelőtt belépett a magyar piacra - mondta Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató az áruházlánc mai sajtótájékoztatóján. Az egész barkácsszektor szenved.

Az ingatlanpiac zuhanásával drasztikusan visszaesett az építkezési, renoválási kedv, a támogatások megvonása pedig tovább nehezítette a barkácsáruházak helyzetét Magyarországon. A negatív külső környezet hatására a Praktiker 41,8 milliárd forintos bruttó árbevételt ért el 2009-ben, szemben a 2008-ban elért 50,2 milliárd forintos eredménnyel.

 

Az ügyvezető szerint lehetett volna rosszabb is a tavalyi év: jól érzékelhető ugyanis a vásárlóerő folyamatos gyengülése, például egyre többen vannak olyanok, akik 1000 forint alatti vásárlásra térnek be a barkácsáruházakba. Karl-Heinz Keth nem számít gyors javulásra: a 2010-es év felénél tartva továbbra is érzékelhető a visszaesés. Egy év alatt nagyjából száz fős elbocsátásra volt szükség.

 

A súlyos visszaesést új áruháznyitással és a marketing-eszköztár folyamatos frissítésével próbálta kompenzálni a barkácslánc. Áprilisban Esztergomban nyitották meg 20. áruházukat: a 2 milliárdos beruházással felépített új bolt a szlovák vásárlóerőre is épít, forgalma pedig 40%-kal haladja meg a többi Praktikerét. A tervek szerint a lánc a következő 2-3 évre további expanziót tervez.

 

A menedzsment komoly eredmények értékeli az online vásárlásra is lehetőséget adó webshop működését: a márciusában indított online áruházat év végéig 1,7 millió egyedi látogató kereste fel, és egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen vásárlási formákra. Az új "áragresszív" reklámkoncepció pedig egyrészt a termékskála minél szélesebb bemutatására, másrészt pedig a versenyképes árak bemutatására törekszik.

 

Forrás: Pénzcentrum 05-27

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.