FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-05-28

A kezelés után néhány órával járhatók a fapadlók

Akár vizes helyiségekben lévő fapadlók kezelése is lehetséges úgy, hogy a felületek már néhány óra elteltével teljes mértékben használatba vehetők. 2010-re megújult és kibővült az Uzin csoport fapadlóbevonati rendszere, többek között a speciális alkalmazásokra készült Magic Oil 2K Update, Ergo és Spa termékekkel.

A Magic Oil 2K termékcsalád tagjai a klasszikus rendszerekkel gyakorlatilag megoldhatatlan igényekre is megoldást nyújtanak: a Magic termékekkel kezelt fapadlók akár egy napon belül használatba vehetők, miközben könnyen kezelhető, minimális ápolási igényű, de erős és strapabíró kész felület nyerhető. Mindez az egészségre nem ártalmas, oldószermentes, sőt különféle színekben kapható rendszerrel érhető el. A termékcsalád legújabb tagjai pedig már nedves helyiségek fapadlóinak kezelésére is lehetőséget nyújtanak, kivitelezőbarát, időtakarékos, egyetlen, kényelmesen elvégezhető munkafázissal felhordható megoldásokkal.

 

Megújult fapadlóolaj

A megújult Magic Oil 2K fapadlóolaj megőrizte minden eddigi kiváló tulajdonságát, miközben számos új előnyt tud felmutatni. Az immáron Magic Oil 2K Update néven forgalmazott termék legfontosabb jellemzője továbbra is kis anyagszükséglete, ennek kapcsán pedig fajlagosan kedvező - a normál igénybevételre alkalmas vízbázisú parkettalakk-rendszerekkel versenyképes - ára, könnyű alkalmazhatósága, rövid technológiai és száradási idői. Az elkészült felület 12 óra száradási idő után használatba vehető, akár szőnyeggel is fedhető.

A már teljesen oldószermentes, 100 százalék szárazanyag-tartalmú Magic Oil 2K Update anyagszükséglete a normál nedvszívó képességű fafajták esetében mindössze 25-30 ml/m2 rétegenként, a javasolt két réteg felhordásakor 50-60 ml/m2. A módosítások eredményeként a bekevert anyag - alacsonyabb viszkozitása, illetve megnövelt fazékideje miatt - az eddiginél is könnyebben bedolgozható, glettvassal történő felhordása kevesebb erőt igényel és kényelmesebb. A Magic Oil 2K Update a 100 százalék szárazanyag-tartalom, a kiváló minőségű összetevők és az edzőkomponens által kialakított erős kötés révén nagy mechanikai és kémiai ellenálló képességgel bír, így nagy terhelésű, forgalmas helyeken (éttermekben, bárokban, szállodákban, üzletekben, irodákban stb.) történő alkalmazásra is alkalmas. A megújult változat megfelel a DIN 55130 szabvány szerinti R10 csúszásmentességi előírásnak is, így használható olyan egészségügyi és közintézményekben (kórházakban, idősek otthonában, rehabilitációs és gondozóintézetekben, gyermekintézményekben stb.), ahol ez az előírás érvényes. Környezet- és egészségvédelmi téren is újdonságot mutat a termék, ugyanis megfelel az EN 71-3 szabványnak, mely a gyermekjátékokra és a gyermekintézményekben lévő fafelületek bevonataira vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a bevonat semminemű káros anyagot nem bocsát ki, ami a gyermekek egészségére ártalmas lehet, még akkor sem, ha a bevonat, illetve a bevont felület közvetlenül a gyermek szájába kerül.

 

A Magic Oil 2K Update-et kedvező ára, könnyű és gyors felhordhatósága, valamint a kezelt felület minimális ápolási igénye ideális megoldássá teszi nemcsak közületi helyiségekben, hanem magánlakásokban történő alkalmazásra is. Emellett az egyedi esztétikai igények kielégítése is megoldható, mivel a natúr mellett ötféle színben rendelhető: fehér, fekete, ezüstszürke, dió és cseresznye/teak tónus adható a fapadlónak, pácolás nélkül. A Magic Oil 2K bársonyosan matt, a fa tónusát és színét kihangsúlyozó, természetes hatást keltő bevonatot képez, mely egyesíti magában a lakkozott és olajozott felületek minden pozitív tulajdonságát. Ellenálló képessége a legerősebb lakkokéhoz hasonló, miközben biztosítja az olajokra jellemző nyitott pórusú, jól szellőző, diffúzív parkettafelületet, mely a helyiség klímájára nézve is kedvező hatású. További, szintén az olajokra jellemző előnyös tulajdonsága, hogy sérülés, helyi kopás esetén gyorsan, könnyen, lokálisan, foltszerűen javítható, nem szükséges az egész felületet csiszolni és újrakezelni.

 

Vizes helyiségek fapadlóinak tartós bevonata

A Magic Oil 2K termékcsalád igazi újdonságai a Spa, illetve az Ergo változat, melyek kifejezetten a különleges igények kielégítését szolgálják. A Pallmann Magic Oil 2K Spa vizes, nedvességnek kitett helyiségek (fürdőszobák, medence körüli területek stb.) fapadló bevonatainak olajozására alkalmas. Műszaki paraméterei megegyeznek a Magic Oil 2K Update termékével, a különbség mindössze összetételében van: a Spa változat edzőkomponense nagyobb arányt képvisel a termékben, 20 százalék arányban kell az olajkomponenshez keverni (a bekeverési arányt természetesen maga a kiszerelés adja).

Állva felhordható fapadlóolaj

A Magic Oil 2K termékcsalád harmadik, nem kevésbé érdekes tagja a Pallmann Magic Oil 2K Ergo, mely azoknak a parkettázóknak, kivitelezőknek ajánlható, akik a könnyebb, egyszerűbb, kényelmesebb és a még gyorsabb munkavégzés hívei - mindezt a Magic Oil 2K Update minden műszaki paraméterének megtartása mellett sikerült a fejlesztőknek elérni. Az olaj sajátos felhordási technikája egyetlen fázisú, és kényelmesen, álló helyzetben végezhető. A termékhez kapható speciális Pallmann Applicator felhordóeszköz használata könnyű, kényelmes, a bekevert anyagot egyszerű "gereblyéző" mozdulatokkal, állva kell felvinni a fafelületre. A polírozott, kész felület 12 óra múlva teljes mértékben használatba vehető. Az Ergo termék előnyei elsősorban nagy felületeken, kereskedelmi jellegű projekteken mutatkozik meg, ahol gyorsan, nagy felületek kezelhetők, ezáltal is csökkentve a terület "üzleti életből" való kiesésének idejét.

 

Forrás: ÉpítésiMegoldások

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.