FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

FATUDAKOZÓ 5 éves a jelenlegi rendszer - segítünk keresni
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Husqvarna Magyarország Kft - Erdészeti és kertészeti gépek kereskedelme. HUSQVARNA, JONSERED, PARTNER, GARDENA.

FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-28

Bútortrendek - Nőies formák és mix- bútorok

Az idei bútorszezonban alapvetően a dizájn és a jó minőség van előtérben. Ez megfigyelhető bármelyik árfekvésű bútor esetén. Mindkét kritérium úgymond a belépő a bútorvilágba. Az emberek pedig kezdik felismerni egy minőségi bútor értékállóságát és a jó dizájnt.

A legtöbb vásárló számára a bútor egy hosszú ideig használandó darabja a lakásnak, ezért a magas minőség mellett elvárt fekvésnél magas komfort, ülésnél a kényelem, a konyhaszekrényeknél a barátságos nyitási módozat, valamint a fiókoknál a zajmentes működés.

 

Az új kárpitosbútorok formája nőies. Lágy a felületek optikája, kerek elemek, és meleg dizájn a jellemző. A sarkos és fogazott megoldásokat ülőbútorok esetén kerülik. Az idei divatos szín továbbra is a fehér. Azonban több természetes szín is megjelenik mellette. A padlizsánt továbbra is alkalmazzák. Több évnyi mellőzés után a kék színt ismét tesztelték. A világosszürke és az antracit is szerepet játszik.

Egy új óriástéma a borításoknál, a díszítés. Akár virágos vagy barokk, vad és tartalmas mintázatokkal lehet találkozni. Azonban nem feltétlenül az egész lakás látképét változtatják meg, csupán néhány egyedi darabon láthatóak. Például párnákon, vagy függönyökön. Kedvelt lett kiváló minták alkalmazása. A borítóanyagoknál a klasszikus bőrnél fontos a kiváló minőség. A bútorszerkezeteken a lakkozott felületeket részesítik előnyben. Akár rendkívül fényes lakkokkal is lehet találkozni.

 

A faanyagoknál a diófa értékét hangsúlyozzák. Ágyaknál, vagy szekrényeknél gyakran kombinálják üveggel, alumíniummal vagy acéllal. A tölgy továbbra is nemes és elegáns marad. A bükk, kőris, nyír és az egyéb világos faanyagok a szobabútoroknál tűnnek fel. Egyre több gyümölcsfát is alkalmaznak. Az alma, körte, és a szilvafa mellett a cseresznye a szelíd piros rajzolatával egy kiemelkedő szerepet kap. A hazai fafajok hasznosítása növekedett és összhangban van az egyre fontosabb fenntarthatóság kérdésével.

További célok a mix- bútorok alkalmazása. Használatuk sokoldalú. Az egyes funkcióknak megfelelően kialakult bútorkínálatok mellé olyan bútorokat szeretnének, melyek mindenhova illenek. A fal nélküli terekben a bútoroknak hátulról is szépeknek és a funkciójuknak megfelelőnek kell lenniük. Legalább részlegesen lehessen őket forgatni, ezáltal több irányból használhatóak legyenek. Néhány szófának a hátoldalán polcok vannak, nemcsak egy egyszerű vászonborítás. Ezt a megatrendet ki szeretnék terjeszteni a különböző helyekre a lakásokban. Például, fürdő- oázisokat lehet létrehozni egy jó öreg fürdőkád és az ágy egyesítésével.

 

 

Forrás: WohnInformation
Szakfordítás: Garab József - okl. faipari mérnök honlap: faforditas.ewk.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.