FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-23

Drozdowski minigatter

Az ország számos fűrészüzemében jelent gondot a kereslet váltakozása által generált, munka hiány és termelési csúcsok rapszodikus váltakozása. A munka hiány komoly likviditási gondokat okoz, de nem könnyebb időszak a termelési csúcsok kezelése sem, mert a megrendelők nem tolerálják az esetleges késedelmes szállítást.

Segítség lehet erre a problémára egy olyan gép, ami a kedvező árfekvés mellett a kisebb átmérőjű rönkök gyors és kiváló minőségű feldolgozását teszi lehetővé, és ezzel jelentős terhelést vesz le a főgépről.

Ilyen gép a lengyel Drozdowski cég PRP típusú minigattere. Úgy gondolom, nem kell bemutatnom olvasóinknak a gatterek előnyeit, hiszen azt mindenki ismeri. Szintén nem igényel bemutatást a Drozdowski cég, amelynek termékeit számos hazai üzem használja megelégedéssel. Ezért inkább röviden összegezzük a gép műszaki tulajdonságait.

 

A gép maximum 350 mm átmérőjű rönkök felfűrészelésére alkalmas. Az 580 mm keretnyílás lehetővé teszi az előzetesen egy vagy két oldalon szélezett prizmák felfűrészelését is. A fűrészgép rendelkezik például dinamikus lapfeszítéssel és rövid rönkökhöz alkalmas befogószerkezettel. A PRP 58 a rönk fűrészelés mellett alkalmas sorozatvágásra is, ami azt jelenti, hogy a gép kifogástalanalternatívája lehet a sorozatvágóknak is, olyan helyeken ahol nagy vágásmagasság feldolgozására van szükség. A főmotor 15 kW-os, a gép teljes elektromos teljesítmény igénye: 16,5 kW (előtolással és hidraulika motorral együtt). A rönkök mozgatását sínpályán közlekedő rönkkocsik segítik. A minimális vágásszélesség 13 mm, de speciális kiegészítővel a 9 mm is elérhető.

Mint a Drozdowski gépek teljes választékát, ezt a gépet is a Csiba Kft. forgalmazza. Jelenleg a cég kőszegi telephelyén a gép megtekinthető. Ha kipróbálná, megvásárolná a gépet, keresse a Csiba Kft. üzletkötőit. További információkat a www.csiba.hu honlapon is kaphat. Várjuk érdeklődését.

Csiba Kft. (x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.