FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-16

Arborétumfejlesztés Kámonban

Talán már a nyáron megkezdődhet a Kámoni Arborétum rekonstrukciója. A közbeszerzési eljárás lezárása után mintegy félmilliárd forintból újítják meg a növényzetet, de építenek például parkolókat és egy oktatóközpontot is.

Az esős idő a látogatókat ugyan ma elriasztotta a kámoni arborétumból, de a sajtó képviselőit nem. Nekik mutatták be a parkot, és vázolták fel, hogy milyen átalakuláson megy keresztül a következő időszakban a terület. Írott és elektronikus médiumok munkatársai, országos lapok rovatvezetői, szerkesztői jöttek el és tettek egy sétát az arborétumban.

Kölcsey Tamás, rovatvezető "Megmondom őszintén, kellemesen csalódtam. Azt hittem, hogy egy ősvadonnal fogok találkozni, de, hogy körülnéztem elég rendezett itt minden. Úgyhogy elég nehéz lesz látványos eredményeket elérni, mert már maga ez a park, arborétum egész jó állapotban van."

Pedig a rendszerváltás óta nem sok pénz jutott a kert rendezésére, megtisztítására, mondja Csuka István. Ezért is lehet, hogy elgyomosodott a terület és inváziós fajok terjedtek el.

Sokkal látványosabbá szeretnék tenni az arborétumot - mondja az intézmény vezetője. Olyan növényeket telepítenek majd, ami jobban felkelti a látogatók érdeklődését. De ahol szükség lesz rá, ott például tiszafákat, égereket vágnak ki.

Csuka István, arborétum vezetője "Arról van szó, hogy az egész arborétum így meg lesz tisztítva és újra lesz telepítve. Nem teljesen, hanem pótolva lesznek azok a növények, amelyek eddig elpusztultak vagy újakat is telepítünk, hogy a faj gazdagságot is növeljük."

Félmilliárd forint áll Szombathely, illetve az arborétumot üzemeltető Erdészeti Tudományos Intézet rendelkezésre a növénykert fejlesztésére. Nemcsak a növényzet újul meg, építenek parkolókat és egy oktató-és látogatóközpontot is. Azt szeretnék, ha ezáltal sokkal többen látogatnának el az arborétumba. Jelenleg évente 10 ezren tesznek itt hosszabb-rövidebb sétát. A cél az, hogy ezt a látogatói számot megduplázzák.

 

Forrás: Szombathelyi Televízió

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.