FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-04-13

Farost-szigetelőlemezek a középpontban

Akár lemez alakban, akár ömlesztett formában, a farost szigetelések a legszélesebb profilban alkalmazhatók.

Akár borítótelemként alkalmazva tölgy bordavázra (Oakmasters) és keresztirányú rétegelt ragasztott fára (Mayr- Melnhof/Kaufman) vagy kis faszerkezetú standokhoz felhasználva, a farost alkalmazása hatalmas piacot jelent az építkezéseknél és az épület felújításoknál.

A gyártók (pl. Pavatex, Homaterm, Gutex, Steico, Actis) a termékekkel kapcsolatban hangsúlyozzák a páraáteresztő képességet, a hőszigetelést és a környezetbarát tulajdonságokat.

A Pavatex beszállító Natural Building Technologies szinte puccsot ért el a Pavatex Diffutherm borító rendszerével, a fordított falszerkezettel, belső OSB burkolattal, és a vékony ásványi bázisú vakolat alkalmazásával, amelyet kívülről közvetlenül hordanak fel a farost lemez szigetelésre.

A Steico a saját rendszerét forgalmazza. A szélesebb skálájú farost szigetelések szélesebb vásárlói köröket fognak meg. Azt várják, hogy a brit Viktoriánus korabeli rossz hőszigetelésű házak ideális felhasználási területei lesznek a termékeiknek.

A francia székhelyű Actis szintén be szeretne törni az angol piacra. A fóliagyártó specialista cég megnyitotta első farost üzemét a Pireneusokban 25 millió euró értékben.

Metthew King, az Egyesült Királyság és az Írországért felelős Actis igazgatója környezetvédelmi okokból, valamint a fenntartható háztartások miatt lehetőséget lát az üzletre, így akár Európa egyik vezető vállalata lehet az Actis a szigetelő lemezek tekintetében. Az Actis cég Euroclass E osztályú besorolású tűzálló termékeket gyárt lemez formájában, vagy más szigetelő termékükkel párosítja. Mr. King hozzátette, hogy újabb üzemek telepítését tervezik, egyet valószínűleg az Egyesült Királyság területén.

A Homaterm egy új szereplője a brit piacnak, viszonteladókat keres. Tavaly 17 millió eurót fektettek be egy száraz eljárást alkalmazó farostlemez üzembe. Itt egyrétegű homogén lemezeket állítanak elő, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nedves eljárással készült volna. Azonban a sűrűsége 30%-al alacsonyabb. Míg a recesszió alatt 30-40%-ot addig az elmúlt hét évben 400% növekedést könyvelhetett el a Homaterm.

 

 

Forrás: Timber Building
Szakfordítás: Garab József - okl. faipari mérnök honlap: faforditas.ewk.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.