FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-03-29

Erdőt, ne hűtőszekrényt!

A jó idő beálltával megindult a tavaszi erdősítési szezon. A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) tájékoztatja az ország közvéleményét, hogy ennek keretében az erdészek az erdők felújításakor és az új erdők létrehozásakor, az úgynevezett erdőtelepítések során több mint 100 millió darab csemetét ültethetnek ki optimális esetben, az időjárás függvényében, mintegy tízezer hektáros nagyságrendben.


A megújuló erdők fontos szerepet játszanak a klímaváltozás káros hatásainak mérséklésében, a légköri szén megkötésében és tartós tárolásában, az emberek egészségének megőrzésében, mégsem részesülnek a szén-dioxid kvóta eladásából származó bevételekből.

 

Az M1 televíziós csatorna március 23-i Híradójában tájékoztatott arról, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 1 milliárd forintot különített el régi típusú, nagy energiafelhasználású háztartási berendezések, főként hűtőgépek irányított cseréjéhez. Elhangzott, ezáltal annyi energiát takarítanak meg, mint 200 hektár tölgyerdő 1 éves szénmegkötése. Az erdésztársadalom ezért a pénzért 2000 hektár, vagyis tízszeres területű tölgyerdőt tud létrehozni, ami nem egy, hanem 120 évig köti meg a légköri szenet! Így a befektetés környezetvédelmi megtérülése több mint ezerszerese a korábban említett programnak. Azonban erről a lehetőségről viszonylag keveset tudhatunk meg a hírekből.

 

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) javasolja, hogy a jól hangzó, de alacsony hatásfokú és költséges programok helyett a szén-dioxid kvóta egy részét inkább az erdőkre, azok felújítására, fenntartására fordítsuk, mert ez a leghatékonyabb és legköltségtakarékosabb módszere a globális felmelegedés elleni harcnak.

 

A MEGOSZ kéri ezért valamennyi, az erdők ügyében elkötelezett erdész és zöld civil szervezet, gazdasági társaság, minisztérium és szakhatóság, de valamennyi politikai párt csatlakozását is kezdeményezésünkhöz, amit az alábbi elérhetőségek bármelyikén megtehetnek!

 

A választások előtt válasszuk az erdőt, megérdemli!

 

További információk:

Dr. Sárvári János ügyvezető elnök (MEGOSZ) + 36 30/455-22-61

 

Forrás: MEGOSZ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.