FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-26

Sennebogen rakodógépek a fafeldolgozásban

A SENNEBOGEN cég a legújabb fejlesztésű gépeivel határozott lépéseket tesz a faipar területén végzendő munkálatok megkönnyítéséhez.

A kinézetükben is megújult gépek jelentős erőt képviselnek a faipari anyagmozgató gépek családjában. Az egyszerűségükről ismert gépek ismét megmutatták, hogy nem a túlzott elektronikai berendezésekkel teletűzdelt gépeké a jövő, hanem az egyszerűség technológiájáé.

 

Jelen cikket azoknak ajánljuk, akik szálfa, rönkfa, faforgács, fakéreg, faipari termékek rakodásával foglalkoznak. A KUHN RAKODÓGÉP KFT. által forgalmazott, SENNEBOGEN új generációs gépei a 723 M-HD 112 kW teljesítménnyel 22 tonnás bevetési súllyal 0,8 - 2,0 m2 kapacitással hatékony eleme a faanyagok rakodásában.

 


SENNEBOGEN 723 M-HD rönkrakás közben

A SENNEBOGEN gépeket speciális kialakítású extrém erős konstrukció, egyszerűség, és rendkívüli megbízhatóság, modern kialakítású, és gazdaságos fogyasztású vízhűtéses DEUTZ dieselmotor, robosztus kialakítású gémszerkezet, szervizbarát technológia jellemzi.

 

A 730 M-HD 148 kW teljesítménnyel 30 tonnás bevetési súllyal 1,0 - 1,75 m2 kapacitással rendelkező átrakógép nagyobb teljesítményre és még hatékonyabb munkavégzésre képes. Az ergonomikus kialakítású, fixen emelt, valamint a hidraulikusan emelhető kezelőfülke, még jobb rálátást kínál a kezelőnek munkája során. A SENNEBOGEN gépek egyike azon kevés nyugati géptípusoknak, amelyeknek a gyártása részben Magyarországon történik. a SENNEBOGEN cég ezer alkalmazottjának fele, mintegy ötszáz ember Balatonfüreden a volt hajógyárban dolgozik.


SENNEBOGEN 730 M-HD hőerőmű kiszolgálása közben

A SENNEBOGEN gépeket a felhasználók tapasztalatai alapján fejlesztették a lehető legmegfelelőbb, és legsokoldalúbb rakodógépek egyikévé. A mindkét tengelyen lévő kormányozható kerekeknek köszönhetően az átrakó gépek mozgékonysága, még a legnehezebben megközelíthető területeken is gyors, és precíz munkavégzést tesz lehetővé. A gépeket rakodás közben sem kell letalpalással biztosítani, mert a szélesebb nyomtáv, és a nyújtott járószerkezet biztosítja a stabil munkavégzést, így a teherrel való helyváltoztatás sokkal rövidebb időt vesz igénybe. A következő géptípus, a 735 M-HD 186 kW teljesítménnyel 38,5 tonnás bevetési súllyal 1,25 - 4,0 m2 kapacitással rendelkezik.


SENNEBOGEN 735 M-HD Letalpalás nélküli munkavégzés

Ez az átrakógép, már minden teljesítmény igényt kielégít. Az egyéni igényekhez kialakított gépek az elvárásoknak megfelelően végzik munkájukat, és üzemeltetőjük megelégedéssel nyugtázhatja, hogy az elvégzendő feladatok precízen, és pontosan, a meghatározott időre elvégzésre kerültek. A munka fajtájához a SENNEBOGEN megfelelően kialakított szerszámokat is ajánl vásárlóinak. A megfelelően kifejlesztett szerszámok jelentős mértékben segítik munkájukat. Az új fejlesztésnek köszönhetően a gépekhez tartozó különféle markolók, még gyorsabban szét, és összekapcsolhatóak.

 

 

Szántó Endre Sennebogen Green Line Termékfelelős

Kuhn Rakodógép Kft

1239 Budapest, Ócsai út 5.

Tel: (1) 289-8080, (30) 219-5037

e-mail: szanto.endre@kuhn.hu

 

 

 

Árengedmény a FAGOSZ tagjainak

A Kuhn Rakodógép Kft. a FAGOSZ tagjainak a fenti és más termékei értékesítésénél is 3% árengedményt ad, amennyiben a vállalkozás a vételi szándékát előzetesen a FAGOSZ titkárságnak jelzi.


További információért látogasson el a KUHN Rakodógép Kft honlapjára.

(x)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.