FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-15

Bővíti varrodai kapacitását a Kanizsa Trend

Mintegy 100 millió forintos beruházással jelentősen kibővíti varrodai kapacitását a Kanizsa Trend Kft., mely a jövőben egy német cég számára állít elő bőrhuzatokat.


Hamarosan növelik a varrodai kapacitást, hogy németországi megrendelésnek tudjanak eleget tenni. Az elôtérben Tóth Kálmánné varrónő - ZH fotó: Gergely Szilárd

Miközben a gazdasági világválság miatt szinte minden cégnél megszorításokat vezettek be, s leépítésektől félnek a dolgozók, a Magyarország egyik legnagyobb bútoripari társaságának számító Kanizsa Trend tulajdonosai és vezetői fejlesztésekről döntöttek.

- A konszernhez tartozó egyik német cég számára ezentúl mi készítjük majd a bőr huzatokat a bútorokra - ecsetelte érdeklődésünkre Miklós Zsolt ügyvezető igazgató. - Ezzel éves szinten mintegy 300 millió forinttal nő meg az árbevételünk, tehát komoly fegyverténynek számít a munka elnyerése.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: elképzeléseik szerint első ütemben 50 varrónő állhat majd munkába a nagykanizsai gyárban kialakítandó újabb varrodai részlegnél. Az üzem létrehozása egyébként viszonylag egyszerű feladat, hiszen egy üres csarnok már a rendelkezésükre állt a Szemere utcai telephelyen, mindössze a modern varrógépeket kell megvásárolni, valamint a szükséges átalakításokat, elektronikai felújításokat elvégezni. A beszerzendő gépek korszerűségét jelzi egyébként, hogy érintőképernyős monitorral lesznek ellátva, s azokon egyetlen mozdulattal behívhatók a kívánt szabásminták.

- Csoportokban vesszük fel az új varrónőket, az elsők betanítása már zajlik - jelezte Miklós Zsolt. - A közelmúltban több varroda is bezárt Nagykanizsán, talán emiatt is, de meglepődtünk, hogy mennyi jól képzett szakmunkás jelentkezett. Akiket felvettünk, azok egy hétre egyébként kiutaznak Németországba is, ahol egy intenzív tanfolyam keretében tovább mélyítik a szakmai ismereteiket, megismerkedhetnek a legmodernebb eszközökkel, melyeket munkájuk során használnak majd. Az üzem várhatóan március második felében indul be, s amennyiben a körülmények a terveknek megfelelően alakulnak, akkor szeptemberben újabb 50 fővel bővíthetjük a létszámot. Az ügyvezető igazgató elárulta: a gyár vezetőjeként azért tartja nagyon fontosnak a tulajdonosok mostani döntését, és az új varrodai részleg felállítását, mert minél több tevékenység kerül hozzájuk, annál biztosabb és hosszabb távú a Kanizsa Trend Kft. jövője. Nagykanizsai lokálpatriótaként pedig azért örül a fejlesztési lehetőségnek, mert tudja, hogy a dél-zalai városnak minden új munkahelyre szüksége van, hogy javuljon a térségben a munkaerő-piaci helyzet.

 

AMÍG A BŐRBŐL HUZAT LESZ

Egy hat ülésegységből álló garnitúrához átlagosan 5-7 marha bőre kell. A bőrgyártás első munkafolyamataként beáztatják a lesózott és szárított nyersbőrt, és megtisztítják, a nyersbőrt hasítógéppel több rétegre hasítják, majd mésztelenítik, pácolják és végül cserzik, majd festik és zsírozzák. A szárítást követően a kikészítéssel és a vasalással lesz alkalmas a bőr a szabásra és a varrásra. A varrodában a bőrhöz vékony szálvattát varrnak, hogy ne gyűrődjön, és ne tapadjon majd oda az alatta lévő anyaghoz.

Forrás: Zalai Hírlap

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.