FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-05

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 8.297 szakterületi cég (=nyolcezer-kettőszáz-kilencvenhét) adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
VITEX 2003 Erdészeti Bt. Erdészeti szaporítóanyagok termelése: elsősorban nyárfélék.

Szabó Erika Erdészeti szaporítóanyagok termelése: elsősorban nyárfélék.
Zöld Sziget Kör Az egyesület figyelemmel kíséri az ismert természeti értékeket, terepbejárásokat, táborokat szervez, felkutatja és feltérképezi a már ismerteken túli, védelmet igénylő területeket. .
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):

HOLZ Fafeldolgozó Bt. Fűrészárugyártás, seprűnyél, partvisnyél, raklap, raklapelem, kerítéselem, fűrészelt karó, bútorléc gyártás.

Bakonyerdő Zrt - Perben a CIB bankkal

Bankbírságok határidős devizaügyletek miatt (részlet)

... Néhány kétségbeesett kliensnek sikerült könnyítésben megállapodnia bankjával, többen azonban pert indítottak. Az árbevételét főként exportból elérő, állami tulajdonú Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. CIB Bank elleni keresetének bírósági tárgyalása márciusban kezdődik - tájékoztatta a HVG-t Papp Sándor, a cég igazgatósági elnöke. Rengeteg panasz érkezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) arra, hogy a bankok hiányosan tájékoztatták őket a határidős devizaügyletek kockázatairól. Nem kaptak például egyértelmű leírást a lehetséges veszteség nagyságáról és valószínűségéről, így az elképzelhető pótfedezetigényről sem; az írásbeli terméktájékoztatás az esetek 80-90 százalékában elmaradt; 2008 szeptemberétől egészen 2009 márciusáig nem értesítették őket a kockázatok megnövekedéséről. ...

Forrás: HVG 02-03

Pápai Asztalos Kft - Pénz áll a házhoz (részlet)

Az olyan gazdasági krízisben, mint a jelenlegi, a vállalkozások számára minden forint számít. Éppen ezért nagy segítség, ha pályázati forrásból támogatásokhoz juthatnak.

... A program a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal, a regionális munkaügyi központok és az érintett munkáltatók együttműködése keretében valósult meg. A 2009-es pályázatokon munkahelymegőrző támogatásban 32 Veszprém megyei társaság részesült, összesen mintegy 310 millió forint értékben.

A válság a bútoripart erőteljesen érintette, a munkák elapadtak. Emiatt 12 hónapra és 14 emberre kértek támogatást, ehelyett hét emberre és hat hónapra kaptak, összesen 4,1 millió forintot, tudtuk meg Kovács Józseftől. A Pápai Asztalos Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, a pénz jól jött a cégnek, hiszen így is komoly segítséget nyújtott ahhoz, hogy átlendítse őket a foglalkoztatási gondokon. A pályázat lebonyolításával kapcsolatban ugyancsak kedvező tapasztalatai vannak az ügyvezetőnek, rugalmas és gyors volt, az elszámolás sem volt nehézkes, a támogatást minden hónapban időben megkapták. ...

Forrás: Napló Online 02-03

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

H-VECO Star KFT 1041 Budapest, Latabár Kálmán u.7.
Mobil: 0620-249-5400 E-mail: veco@veco.hu Weblap: http://veco-2000.hu
Méteres akác tűzifát keresünk kamion tételben,Csongrád,Békés,Bács-Kiskun megyébe,leszállítva.Árajánlatot kérünk tonnára vonatkozóan! 2010-02-04

 

Neményi János / Kereskedelem Budapest
Tel: 06 20 492 72 56 E-mail: dzsonyy@gmail.com
Vágásérett erdők felvásárlása,azonali fizetési feltételel.Az összes fafaj érdekelt.Kérem hivjon bizalmal. 2010-02-03

 

VIFA 2007 KFT - Székely Klára / kereskedelmi vezető
5700 Gyula, Béke sgt. 11. Tel: 0036 66 562 091, Mobil: 0036 30 432 42 42, Fax: 0036 66 562 091 E-mail: vifa2007@globonet.hu
Fűrészüzemi fahulladékot, rostfát, papírfát vásárolok, nagy tételben, egész évben, folyamatosan. 2010-02-03

 

Takács Dániel / cnc gépkezelő
Mobil: +36303953415 E-mail: tdani002@gmail.com
faipari technikus végzettséggel, 4 éves CNC tapasztalattal, csoportvezetői készséggel munkát vállalnék Zalaegerszegről. 2010-02-03

 

Kovács László 8184 Balatonfűzfő, Bugyogóforrás u. 4. Mobil: +3620/4654705 E-mail: kovateto@gmail.com
8 éves szakmai tapasztalattal, ács, asztalos végzettséggel munkát keresek Veszprém és Fejér megyében. 2010-02-02

 

K-B Faipari Kft - Kis-Bank Sándor / Ügyvezető
7400 Kaposvár Tel: 06-20/437-9561 E-mail: kis-bank2@freemail.hu
Akácrönköt vásárolnék 3.1 m hosszban 25 m3-t beszállítva. 2010-01-30

 

NOÉ kft - Bíró Vilmos 3253 ZABAR, 034/8hrsz.
Mobil: +36209650274 E-mail: noekft.@freemail.hu Weblap: http://noékft.hu
Frissen kitermelt akác méteres tüzifa rendelhető ÁR:13000ft/m3 erdei rakodón Rakodás,szállítás megoldható. 2010-01-29

 

Bárkányi Zoltán Mobil: 0036209369957
Faaprítékot,fűrészport keresünk erőművek és fűtőművek ellátásához , az Ország területéről. Az aprítékot átvesszük leszállítva is, de saját szállító járművel is rendelkezünk. Minimum mennyiség 90m3 kb 24 tonna. Egész éves folyamatos átvétel! Ugyanitt: Nagy teljesítményű faaprítógéppel béraprítás vállalunk!!! 2010-01-26

 

Klímaerdő telepítése

Erdélyben a magyar történelmi egyházak tulajdonában jelentős termőföld van, melyek az egyházi szervezetek számára az anyagi függetlenséget hivatottak biztosítani. Azonban számos egyházi szervezet nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel ezen területek kezeléséhez, továbbá a romániai magyar falvakra jellemző a munkaerőhiány a szakmunkások, illetve a fiatal munkaerő elvándorlása miatt. Ennek egyik oka, hogy a szóban forgó területeken kevés az alacsony képzettséggel is betölthető, adott esetben kiegészítő jövedelmet jelentő munkahelyek száma.

Az erdélyi egyházi szervezetek fentiekben felsorolt nehézségeire klímaerdők telepítése lehet az egyik megoldás. A projekt keretében a föld tulajdona a történelmi egyházaknál marad, és az erdőtelepítés következtében a föld művelésével nem kellene a jövőben foglalkozniuk. Az első időszakot - a klímaerdők telepítését és kezelését - követően később az egyházi szervezetek az erdő védelmét már alacsony ráfordítással is biztosítani tudják. 

A klímaerdők telepítése összekapcsolható volna az érintett régió komplex fejlesztésével, és fontos tény, hogy az erdő a telepítés után folyamatos munkalehetőséget biztosíthat a szülőföldön maradók és a hazatérők részére, továbbá bevételt biztosít majd a földtulajdonosnak.

A klímaerdők telepítésének következtében, az ökológiai restauráció során a biodiverzitás növekedése, és a természetes ökoszisztémák helyreállítása várhatóan jelentős javulást idéz elő a lokális és regionális ökoszisztéma szolgáltatásokban, pl. talajképzés és talajfejlődés, mikroklíma-reguláció, vízretenció, természetes kártevőkontroll, illetve ökoturizmus és egyéb esztétikai ökoszisztéma szolgáltatásokban.

Erdély zömében a magyarországi folyók vízgyűjtő területéhez tartozik; így az ott telepített klímaerdők Magyarország vízháztartását is segítik, csökkentve az éghajlatváltozás kapcsán gyakoribbá és nagyobbá váló gyors lefolyású árvizeket.

A pályázat célja, hogy a Corvinus Zrt. egy olyan gondolatot támogasson, amely megvalósulásával segítené az Erdélyben található, jelenleg kihasználatlan egyházi földek komplex hasznosulását. A pályázat keretében megvalósuló klímaerdők a bennük rejlő gazdasági, ökológiai, védelmi, egészségügyi-szociális, turisztikai, oktatási-kutatási lehetőségek miatt hosszú távon hozzájárulnak majd a támogatott erdélyi egyházközségek fejlődéséhez, akár regionális szinten is.

Határidő: 2010. március 1. (hétfő) 16.00 óra (személyes kézbesítés esetén) éjfélig (postai feladás esetén) További információkért klikk.

 

 

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.