FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-02-04, friisítve: 02-08

OlcsóbbIKEA - magyar vállalkozók szívják a multi vérét

A magyar leleményesség nem ismer határokat. Élelmes magyar vállalkozók mutatnak fityiszt a multiknak, és húznak hasznot azok népszerűségéből. Még akkor is, ha ez nem egyértelműen legális.


Két logó: érdekes hasonlóság (Forrás: olcsobbikea.hu; ikea.hu)

Érdekes honlapokra bukkantunk a magyar interneten: élelmes vállalkozók kapcsolódnak rá a nagy nemzetközi üzletláncokra. A speciális vállalkozások az IKEA lakberendezési áruházlánc termékeihez kapcsolódóan kínálják szolgáltatásaikat.

Az olcsobbikea.hu weboldal önmeghatározása szerint azért jött létre, hogy "összehozza azokat, akik meg szeretnének válni használt IKEA bútoraiktól, azokkal, akik pont ezekre a bútorokra vágynak." A honlap stílusa, grafikája, logója meglepően hasonlít a bútoráruház hivatalos honlapjához, de természetesen semmi köze hozzá.

 

A szerkesztőknek még a szójáték is belefér, sőt, még egy kis ellenreklámot is csinálnak az áruházláncnak:

"Vajon neked az új és ezért drágábbik, vagy a másodkézből származó, emiatt olcsóbbIK-E A nyerő?

Ha az újra szavazol, akkor irány az IKEA weboldala, vagy a legközelebbi áruház, ahol kedvedre válogathatsz a legújabb termékek között!

De nyilván a Te lakásod befogadóképessége sem végtelen... :)

Ha szeretnél újabb értékes helyekhez jutni, itt az alkalom, hogy megunt bútoraidat eladd és elszállíttasd! Itt mindezt egy helyen megteheted!

Ha a második csoporthoz tartozol, azaz nem ragaszkodsz ahhoz, hogy Te legyél az IKEA-s bútorod első gazdája, akkor is a legjobb helyen jársz, hiszen itt mindent megtalálsz, amit valaha az IKEA-ban vásároltak. A megtakarítások pedig magukért beszélnek!"

 

A honlapon több tucatnyi hirdetés közül csemegézhetünk, a legtöbb hirdető helyhiány miatt próbál megszabadulni használt bútorától, de vannak olyanok is, akik új, vagy újszerű IKEA-lakberendezési tárgyaikat értékesítik.

 

Hasonlóan érdekes szolgáltatást nyújt(ott) az ikeakonyha.hu weboldal is. A honlapon -amely egészen e hét szerdáig létezett- olyan vállalkozás hirdette magát, amely kifejezetten IKEA-bútorok (például konyhaszekrények) összeszerelésére vállalkozott. Az IKEA név használata, a sárga-kék dizájn, és a hasonló logó miatt azonban a gyanútlan böngésző itt is azt gondolhatta, hogy a svéd áruházlánc egyik speciális szolgáltatásáról lehet szó.

 

Jogi útra terelik?

Az IKEA a Pénzcentrumot úgy tájékoztatta: természetesen tudomásunk van az említett tevékenységekről és az említett weboldalak működéséről.

Gerőcs Vendel, az áruházlánc regionális PR menedzsere leszögezte: az említett szolgáltatásokat és weboldalakat nem az IKEA Lakberendezési Kft. működteti, illetve nem az IKEA Lakberendezési Kft. engedélyével működnek.

Elmondta: az IKEA Lakberendezési Kft. fel kíván lépni minden olyan jogsértés és tisztességtelen piaci magatartás esetén, amely sérti az IKEA üzleti érdekeit, védjegyét, és amely magatartás alkalmas arra, hogy a fogyasztókat is megtévessze. A piacon található - aggályos, jogsértő - magatartásokat a cég jogi szakértői jelenleg is vizsgálják.

FATÁJ szerkesztői kiegészítés - az olcsobbikea.hu oldal tartalma 02-05-re a következő tartalmúra változott:

"Tisztelt felhaszálónk!
Az esetleges jogi vitákat elkerülendő az IKEA-val, oldalunk jogi helyzetének tisztázásáig szolgáltatásunkat önként szüneteltetjük. 
Kérlek, térj vissza néhány napon belül az oldallal kapcsolatos további fejleményekért!"

 

Forrás: Pénzcentrum 02-04

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.