FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-21

Debreceniek építenek fatüzelésű óriáskazánt

A cívisvárosi Energoszerviz Kft. nyerte meg a romániai (Dés) új bioerőmű kivitelezését.

Korszerű, környezetbarát technológián alapuló fatüzelésű erőmű építését kezdte meg tavaly októberben az A6 IMPEX S.A. - mint beruházó - a romániai Désen a SOMES papírgyár területén. A vállalkozás a dinamikusan fejlődő - Stefan Vuza kolozsvári üzletember többségi tulajdonában lévő - SCR Grup cégcsoporthoz tartozik. Jelenleg ez lesz a legnagyobb fatüzelésű erőmű Romániában, a tervek szerint augusztustól 9 Megawatt villamos energiát termel az országos hálózatra. A mintegy 15 millió eurós beruházással megépülő létesítmény Stefan Vuzaelsősorban a máshol nem hasznosítható faanyagokat, erdészeti és faipari hulladékot használja majd fel. Működése a hagyományos erőművekkel szemben kevésbé terheli a környezetet. Az égetés során hátramaradó hamut - megfelelő technikával - alkalmassá lehet tenni a termőtalaj javításához.

 

A létesítmény a kiszolgáló berendezésekkel együtt 150 méter hosszú, a kazánház legmagasabb pontja 30 méter. Hosszú távon a debreceni székhelyű Energoszerviz Kft. tavaly áprilisban a beruházó megkeresésére vállalkozott az ajánlatadásra. A cég 1993-ban alakult és a mai napig az egyéb technológiai szerelések mellett több mint száz gőzkazánház létesítését végezte el fővállalkozásban. Munkái között több erőműves beruházás is szerepelt. A vállalkozás több hónapos tárgyalássorozat után, tavaly szeptemberben nyerte meg a munkát.

A fővállalkozó a kazánt tartó mintegy 400 tonna acélszerkezet szerelésével, a kazánház építésével és egyéb szakipari munkák kivitelezésével a helyi Mecsom Srl.-t mint alvállalkozót bízta meg.

A rendszer nyomástartó részeinek helyszíni gyártását, szerelését és az energetikai szerelést saját kivitelezésben és magyarországi alvállalkozók bevonásával bonyolítja. Jakab László, a társaság ügyvezetője elmondta: a megrendelés után az anyacég létrehozott tíz alkalmazottal egy nagyváradi székhelyű fióktelepet, mivel hosszú távú üzleti lehetőségeket lát Romániában.

Forrás: Hajdú Online 01-20

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.