FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-01-04

Lezárult az erdőművelési közmunkaprogram Észak-kelet Magyarországon

A közmunka éve volt a 2009-es a NYÍRERDŐ-nél: hiszen több mint ezer állástalan jutott munkához Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék állami tulajdonú erdeiben. November végén ért véget a társaság eddigi legnagyobb, 568 embert foglalkoztató, héthónapos erdőművelő közmunkaprogramja.

Azt megelőzőn pedig áprilisban fejeződött be az első alkalommal meghirdetett téli program, amelyben a Nyírségi Erdészeti Részvénytársaság 444 embert foglalkoztatott három hónapon keresztül - mondta Kaknics Lajos, az erdőgazdaság vezérigazgatója.

 

Már elkészültek az összesítések is: a most lezárult programban majdnem 130 ezer folyóméter turistautat, tanösvényt, erdészeti feltáró utat tettek rendbe a közmunkások. 200 hektáron akácosokat, nyárasokat nyestek, és közel 260 hektáron a vágástakarítást is elvégezték. Az általános erdőművelési munkákkal eltöltött idő meghaladta a 350 ezer órát, emellett dolgoztak csemetekertekben, hulladékot gyűjtöttek, és közjóléti eszközöket (padokat, kerítéseket, erdei játszótereket) is felújítottak.

 

A program kiírásának megfelelően 85 ember részesült képzésben, 20 fő fűrészipari gépkezelő (260 órás), 20 fő fakitermelő (260 órás), 23 fő erdei melléktermékgyűjtő- és hasznosító (240 órás) és 22 fő erdőművelő (240 órás) bizonyítványt szerzett. A szakképzés elősegítheti, illetve megkönnyíti az elhelyezkedésüket, esetleg a későbbiekben lehetőséget biztosít az egyéni vállalkozások beindításához is - tájékoztatott dr. Halmágyi János, humánpolitikai osztályvezető.

 

A társaság vállalta azt is, hogy a program lezárulta után minden tizedik munkavállalót három hónapon keresztül - saját költségen - tovább foglalkoztat. Ennek megfelelően 2010. február végéig 57 közmunkás dolgozik az erdőgazdaságnál. Arra is van példa, hogy korábbi közmunkásokat határozatlan idejű szerződéssel alkalmaz a NYÍRERDŐ: a Nyírbátori fafeldolgozó üzemben például hárman álltak így munkába.

A héthónapos program teljes költségvetése meghaladta az 520 millió forintot. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsa, valamint a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. támogatása egyaránt megközelítette a 210 millió forintot. A Nyírségi Erdészeti Zrt. 20%-os önerő biztosításával, vagyis több mint 105 millió forinttal járul hozzá a költségekhez. Az erdőgazdaság - a törvényesen járó juttatások és az étkezési utalvány mellett - tűzifa-ellátmányt is adott a közmunkásoknak, ezzel is csökkentve az észak-kelet magyarországi erdőket érő esetleges terheléseket.

Forrás: Nyírerdő Zrt. 2009-12-22

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.