FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-12-09

Vastag ablak, jó szigetelés - Leitz szerszámrendszerek használatával

Az energiatakarékossági rendeletek előírásai miatt az ablakszerkezetek egyre vaskosabbá válnak. A mindinkább szabvánnyá váló háromrétegű üvegezés miatt az eddigi 68 mm-ről 78-90 mm-re nőtt a faablakok keretvastagsága.

Ablakszerkezetek az új követelmények szerint

A Leitz olyan egyedi szerszámváltozatokkal segíti az ablakgyártókat, melyek a gépek felépítésének és a gyártási lehetőségeknek megfelelően változtathatók. Amennyiben a nagy gyártási mennyiségen van a hangsúly, akkor a szerszámcserék miatti állásidőket kell csökkenteni, míg a kisszériás gyártásnál a maximális rugalmasságra kell törekedni. A profilozásnál a különböző profilozott késeket egyesével, különösebb szerelési műveletek nélkül ki kell tudni cserélni, mivel az eltérő igénybevétel miatt az éltartósságuk ideje is különböző. A megmunkálógép és a gyártott mennyiség függvényében a Leitz a legmegfelelőbb és leggazdaságosabb megoldásokat kínálja partnereinek. Az olyan modern ablakgyártó szerszámrendszereket, mint a ProfilCut az állandó élkörátmérőn és a profilhűségen túl az önbeálló módon központosított élek jellemzik, ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő dolgát. Habár a legtöbb ablakgyártó szerszám váltó-, ill. forgatható lapkákkal dolgozik, a ProFix egy olyan szerszámrendszer, mely az utánélezés ellenére is állandó élkörátmérőt és profilhűséget biztosít. E rendszer karbantartási költségei meggyőzően alacsonyak, emellett könnyen kezelhető, tovább á nagy gyártási mennyiségek esetén gazdaságosabb is az egyutas lapkákhoz viszonyítva.


A ProFix szerszámrendszer az utánélezés ellenére állandó élkörátmérőjű és profilhűségű

Könnyű súlyúak a megmunkálóközpontokon

A CNC-megmunkálóközpontok a különleges formák rugalmas gyártását teszik lehetővé [pl. fékörívek), ugyanakkor a szerszámok maximális tömege korlátozott. Könnyűfém szerszámtestek alkalmazásával a Leitz kevesebb mint a felére csökkentette a szerszámok tömegét, a kerekített formájukkal pedig egyúttal a zajkibocsátásuk is kisebb lett. A nagy forgácstereknek köszönhetően a forgácskidobás folyamata optimális, így elkerülhető a másodlagos forgácsolás. A gyártási folyamat egymásra épülő munkafázisai miatt egy rögzített berendezés hatékonysága a marási sebességtől és a szerszámcserék gyakoriságától függ. A Leitz itt a High-Performance-Cutting (HPC) rendszert ajánlja. A könnyű szerszámtestek és a precíziósan központosított szerszámrögzítés lehetővé teszi több szerszám egy orsóra való rögzítését és a profilváltás is szerszámcsere nélkül valósul meg. A magas forgácsolási sebességekhez kifejlesztett élbefogó rendszerrel és a magasfokú kiegyensúlyozással javul a mart felületek minősége, és jelentősen lerövidülnek a megmunkálási idők.

 

Tovbbi információk:

Leitz Hungária Szerszám Kft.

2030 Érd, Kis-Duna u. 6.

Tel: (23) 521-900

Fax: (23) 521-909

e-mail: leitz@leitz.hu

(x)


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.