FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-12-09

Klímabarát otthonok

A hagyományos lakóépületek energiahatékony felújítását, megújuló energiaforrások alkalmazását és új építésű energiatakarékos házak építését támogatják a kvótaeladásokból származó bevételekből. A Klímabarát Otthon Program második ütemét decemberben írják ki.


A Klímabarát Otthon Program második részében például napelemek telepítésére is igényelhető támogatás, ahogy a geotermikus hőszivattyúkra és a biomassza-tüzelésű kazánok beépítésére is

A kvótaeladások bevételeiből ez már a második meghirdetett pályázat: idén nyáron az ipari technológiával épült házak klímabarát felújítására lehetett pályázni. Pontosabban még most is lehet, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel a zöldtárca december 31-ig meghosszabította a leadási határidőt.

- A Klímabarát Otthon Program második pályázatával azonnal mérhető kibocsátáscsökkentést lehet elérni, így otthonok ezrei válhatnak klímabaráttá - hangsúlyozta Szabó Imre a múlt heti sajtótájékoztatón, melyet a környezetvédelmi és vízügyi miniszter saját, klímabarát otthonában tartott. A zöldminiszter arról is beszélt, hogy jövőre - a program folytatásaként - kiírják a Klímabarát Közintézmény pályázatot is.

A most meghirdetett Klímabarát Otthon második pályázatával azonban -- a panelosok után - az 1994 előtt épült házak tulajdonosaira gondoltak elsősorban. Ők kérhetnek támogatást például nyílászáró- felújításra, a nyári hővédelem javítására, árnyékolók beépítésére, fűtés, illetve használati melegvíz-ellátás korszerűsítésére.

Támogatják emellett a hagyományos energiahordozók megújuló energiákkal való helyettesítését, vagy az új építésű, energiatakarékos házak építését.

A korábbi panelos pályázathoz hasonlóan a támogatás most is két részből áll: egy költségarányos alaptámogatásból és egy hatékonyságarányos KlímaBónusz támogatásból. Az alaptámogatás mértéke 30 százalék, beruházásfajtánként 555 ezer és másfél millió forint között.


Szabó Imre környezetvédelmi miniszter leányfalui otthona már most is klímabarátnak számít. A házban többek között helyet kapott egy számítógépes fűtő-hűtő rendszer is, mely a miniszter számításai szerint hat év alatt visszahozza az árát

Persze a tárca itt is a komplex beruházásokat preferálja majd: amennyiben a ház a fejlesztések eredményeként eléri a C feletti energiakategóriát, a pályázó jogosult lesz a bónusztámogatásra is. Ez utóbbi mértéke 10 és 30 százalék között változik az elért B, A vagy A+ energetikai kategóriáktól függően. Aki tehát rendkívül hatékonyan újítja fel otthonát, akár hatvanszázalékos támogatásban is részesülhet. A Klímabarát Otthon Program második ütemére magánszemélyek, lakásszövetkezetek és társasházak pályázhatnak. A pályázatok elbírálását a KVVM Fejlesztési Igazgatóságán működő szervezet koordinálja, a bírálatot azonban az Energia Központ Non-profit Kht. szakemberei végzik majd el.

Forrás: Metropol 12-01


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.