FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-12-04

Négyszeresére nőhet a biomassza-felhasználás

Duplájára, de akár négyszeresére is növelhető 2020-ig a biomasszából Magyarországon előállított energia mennyisége - mondta Simon Tamás, az Energia Központ Nonprofit Kft. szakértője szerdán, Budapesten.


Simon Tamás, a 4biomass nemzetközi konferencia keretében tartott sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta: Magyarországon szinte csak erdőgazdálkodási alapanyagokból állítanak elő biomasszát, az élelmiszer-feldolgozás, az állattartás, és a lágyszárú növények területe továbbra is kihasználatlan e szempontból. A biomassza felhasználásának elterjedési ütemét bizonytalansági tényezők is nehezítik, mint például a jogi szabályozás, illetve a technikai fejlődés kiszámíthatatlansága - mondta a szakember.

Simon szerint nincs kész recept a megújuló energiaforrások gyors elterjesztésére, hiszen ezek az erőforrások a jelenlegi földgázárak mellett gazdaságilag irracionális választásnak tűnnek. A biomassza-felhasználás arányának növelése ugyanakkor egyebek mellett környezeti és társadalmi szempontból, valamint az ország magas, 62 százalékos energiaimport kiszolgáltatása miatt is fontos lenne - mutatott rá az Energia Központ projektgazdája.

Kiemelte: a biomassza jelentős szerepet játszhat Magyarország azon Európai Unió felé tett vállalásában is, amely szerint 2020-ig 13 százalékra kell emelni a megújuló energiaforrások arányát. Magyarország bruttó primer energiafelhasználása 2007-ben 1125 petajoule volt, ebből a megújulók 59,4 petajoule-lal vették ki a részüket, a biomassza részaránya pedig 89 százalékos volt a zöldenergiából. A megújuló erőforrások aránya így csupán 4,8 százalékos volt 2007-ben a végső energiafelhasználásban - emlékeztetett Simon Tamás.

Az Energia Központ szervezésében december 1-én és 2-án megrendezett 4biomass konferencián nyolc kelet-közép-európai ország környezetvédelmi, illetve energetikai képviselői vesznek részt.

Forrás: MagyarNemzetOnline

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.