FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-08-19

Az ÜSTÜNKARLI cég terjeszkedik

Hannoverben a Ligna 09 vásáron a török Üstünkarli cég azzal a nem titkolt szándékkal jelent meg immár ötödízben, hogy értékesítő partnere segítségével nagyobb részt hasítson ki a Német, Svájci és Osztrák piacból.

A cég eddig főleg az Orosz és a kelet-európai piac meghatározó szereplőjeként volt ismert, így több gépük üzemel Magyarországon is.

 

A vásáron egy 1400-as függőleges rönkhasító szalagfűrészt állított ki, a hozzá társított 4 oszlopos, hidraulikus működtetésű rönkkocsival (az oszlopok száma kívánság szerint módosítható), valamint egy szélező körfűrészt - 1 rögzített és 2 szabadon mozgatható fűrészlappal. Az utóbbi gépen 120 mm a vágásmagasság és 1200 mm a maximális megmunkálási szélesség. A kiállításon szerepelt még egy 2 tengelyes sorozatvágó, 160 mm vágásmagassággal. A kiállításon szándékosan az átlagos megmunkálási paraméterekkel rendelkező gépeiket favorizálták, mivel a német kereskedő partner szerint a kitörési pontot a fűrészüzemekben meglévő, más gyártmányú, kicsi és/vagy gyenge gépek erősebbre cserélésében lehet keresni. Ezt garantálja az igen kedvező árfekvésű gépkínálat.

Kedvező a közeli referenciák lehetősége is, hiszen például Lengyelországban már 5 komplett, Üstünkarli gépekkel berendezett üzem működik.

Előnyt jelent az is, hogy a gépek hidraulika rendszerének kialakításánál, Európa szerte forgalmazott alkatrészeket használtak fel, így bármely esetleges meghibásodás esetén a legközelebbi üzletben is megvásárolható darabokkal gyorsan lehet a javításokat elvégezni.

A gyárilag felszerelt hidraulikákat két beszállítótól kapja az Üstünkarli: Sauer-Danfoss vagy Mannessmann-Rexroth. Természetesen a magasabb igényeket is ki tudják elégíteni, bármely termékcsoportjuk tekintetében. Például a rönkhasító szalagfűrészekből forgalmaznak 1600 mm-es átmérőjű szalagvezető tárcsával készített gépeket is. Az Üstünkarli gépek magyarországi tradicionális forgalmazója a Csiba Kft.

 

Tóth Gusztáv, CSIBA KFt. (x)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.