FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-07-08; kiegészítve: 08-03

innoLignum évről-évre

Ön képes maga mögé utasítani a konkurenciát?

Mutassa meg magát a 2. innoLignum Sopron vásáron!

Új megrendelőket keres? Szakmai partnerkapcsolatokat építene? Bemutatná erdészeti és faipari termékeit, fejlesztéseit, munkáit a szakma többi szereplője előtt?

Regisztráljon még ma a második innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Vásár és Rendezvénysorozatra kiállítóként! A regisztrációhoz kattintson ide!

 

A tavalyi év eredményességén felbuzdulva idén szeptember 3. és 5. között 2. alkalommal kerül megrendezésre az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat Sopronban.

 

Miért érdemes kiállítóként megjelennie a 2. innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozaton?

. értékes üzleti kapcsolatokra tehet szert

. újabb megrendelőkkel ismerkedhet meg

. elsőként értesülhet a szakma újításairól, innovatív technológiáiról

. a közel 5000 nm-es vásárt várhatóan 7-8000 hazai és külföldi szakmabeli látogató tekinti meg

. rendkívül kedvező - akár 1000 Ft + ÁFA / nm - áron bérelhet kiállító területet

. a rendezvényt számtalan kiegészítő program kíséri: konferenciák, előadások, szakmai programok, ingyenes szakmai tréningek, termékbemutatók és szakmai tanácsadások. Főbb témák: faépítészet, faipari marketing, energetika, munkavédelem, szabadalmi tanácsadás és ingyenes kommunikációs tréning.

. mindezt egy újsághirdetés áráért

 

Regisztráljon még ma kiállítóként!

A regisztrációhoz kattintson ide!

 

Célunk:

. otthont biztosítani az erdészeti és faipari szakma képviselőinek

. innovatív technológiák és termékek bemutatásával a szakmai versenyképesség növelése

. képet adjunk a magyar erdészeti és faipari vállalkozások fejlesztéseiről

. formáljuk az erdészet és faipar innovációs kultúráját

. ápolni a selmeci hagyományokat és a szakmai barátságokat

Regisztráljon még most!

A regisztrációhoz kattintson ide!

 

A kiállítás ideje: 2009. szeptember 3-5

Helye: Sopron, MKB Aréna, Lackner Kristóf u. 48.

Szeretettel várjuk kiállítóként vagy akár látogatóként.

A kiállítás megtekintése ingyenes.

Forrás: innoLignum 08-03

******************************************************

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár szeptember 3-5. között második alkalommal kerül megrendezésre a soproni MKB-arénában. 183 kiállító és több mint 7 ezer látogató vett részt az elmúlt évben a Vásáron és a hozzákapcsolódó rendezvénysorozat konferenciáin, szakmai programjain, valamint tréningjein.

A sikeres szakkiállítás idén ismét ingyenes lesz a látogatók számára. Az előző évben a közönség nemcsak a soproni régióból érkezett, hanem Sárbogárdtól Szegedig mindenhonnan. Az innoLignum iránt épp úgy érdeklődtek nyíregyházai, szombathelyi és veszprémi szakközépiskolás diákcsoportok, mint ahogy a soproni egyetem hallgatói vagy az erdészeti és faipari szakmákban dolgozók.

A tavalyi Szakvásár nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók körében is sikeres volt, 82 százalékuk már akkor jelezte, hogy 2009-ben újra eljönne termékeivel. Több kiállító kapott vásárdíjat, innovációs különdíjat vagy közönség díjat. [FATÁJ beszámoló a díjazottakról 2008-09-23]

 

Az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat megszervezésének érdekében tavaly együttműködési megállapodást kötött Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt., a Nyugat-magyarországi Egyetem, a NyME Erdőmérnöki Kara, a NyME Faipari Mérnöki Kara, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, az Országos Erdészeti Egyesület, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Faipari Tudományos Alapítvány. Idén a szervezők táborához csatlakozott új együttműködő partnerként a Sopron és Vidéke Ipartestület és a Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség is.

 

A szervezők célja, hogy a vásár egyet jelentsen az innovatív, kreatív, magas műszaki nívót bemutató technológiák, termékek, a magas és megbízható minőség és a szakértelem együttes megjelenésével. Emellett segítő kezet nyújtanak a tehetséges hazai faipari, erdészeti vállalkozások újításainak demonstrálásához is. A kiállítás a kis- és középvállalkozások számára is elérhető "mustra" és programlehetőségek centruma kíván lenni és maradni. A szervezők a kiállítókkal összefogva részt kívánnak vállalni a faipar és az erdészet innovációs kultúrájának formálásában.

 

Az innoLignum célja továbbra is az erdészeti és faipari vállalkozások, szervezetek tudományos, innovációs eredményeinek bemutatása szakvásár és konferenciák keretében. Ugyanakkor a vásár lehetőséget teremt üzleti kapcsolatok kiépítésére, a szakma megismerésére, új termék bemutatására, értékesítésre, kiemelt figyelemmel az oktatásra és baráti összejövetelek szervezésére, a selmeci szellem ápolására.

 

A Vásár szakmai rangját a kiállító cégek termékkínálata mellett a kísérő rendezvények adják, amelyek értékes információkkal szolgálhatnak a vállalkozások számára, ezzel hozzásegítve őket jövőjük tudatos alakításában, ügyfeleik megtartásában, a megfelelő technológia kiválasztásában.

Az idei év kiemelt témája a fa, mint megújuló energia- és nyersanyag, amelynek hasznosításáról tartanak konferenciát szeptember 4-én "Fa, mint megújuló energiaforrás" címmel. Az elhangzó előadások célja a kis fűtőművek elterjesztésének lehetőségét feltárni, a pelletgyártást bemutatni és a kevésbé értékes faanyagok bevonását elősegíteni az energiahordozók között.

 

Emellett számos más területen is rendeznek előadásokat, konferenciákat pl. faépítészet, faipari marketing, energetika, munkavédelem, szabadalmi tanácsadás, kommunikációs tréning.

 

Az Országos Erdészeti Egyesület a rendezvénysorozat egyik alapítója, 2009. évi programjában külön foglalkozik a gazdasági válságot kezelő lehetőségekkel, a vásár alkalmával pedig az erdészeti vidékfejlesztési lehetőségekről szervez konferenciát, hiszen a kiállítás is segítheti a vállalkozások új útjainak erősítését, új kapcsolatok építését.

Forrás: innoLignum 07-08


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.