FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvekFAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-06-25

Ybbs fűrészüzeme - Európa legnagyobb fafeldolgozója

A legnagyobb európai fafeldolgozó vállalatcsoport (StoraEnso) működteti Európa legnagyobb fűrészüzemét a Duna menti Ybbs-ben.

Az Ybbs Fűrészüzem a Stora Enso Timber's Central Europe Production Group része. A vállalatcsoport cégfilozófiájának kulcsfontosságú eleme, a nyersanyagok felelősségteljes és hatékony felhasználása - a legfőbb céljuk, hogy védjék a fát ebbeli minőségükben, a fenntartható faanyaggazdálkodás érdekében, valamint a termékeiket felhasználó ügyfeleik igényeinek figyelembe vétele, és a döntéshozatali rugalmasság a legfontosabb minőségi szabványokkal összhangban.

Ybbs legfontosabb sajátossága a kedvező stratégiai helyszín. Az optimális közlekedési (vastúti, közúti, vízi) kapcsolatok: a fő vasúti nyomvonal és a legfontosabb autópálya közvetlenül az üzem mellet halad, továbbá különösen fontos a közeli kikötő a Dunán.

 

Ybbs körülberül 120 kilométerre található Bécstől, ahol a jólismert Wachau-i borrégió kezdődik, az üzem a régió legfőbb munkaadója. A fűrészüzem a legmodernebb feldolgozó-technológiával van felszerelve, kapacitása 590.000 m3 fenyő fűrészáru előállítása évente. A lagnagyobb hangsúlyt a minőségi alapanyagokra fektetik, ehhez 24 szárító-kamrát használnak. A továbbfeldolgozó kapacitása 440.000 m3. A szárító-kamrákhoz és az üzem egyéb műveleteihez szükséges energiát saját energia-előállító részlegünkben termelik a termelésnél keletkező kéreg és fűrészpor felhasználásával. Az energia jelentős részét fűtési célokra Ybbs városa is felhasználja. A fűrészáru 90%-a exportra kerül; a legfontosabb célországok: Japán, USA, Olaszország, Levante régió (Szíria, Libanon, Palesztína, Jordánia).

 

Ybbs fűrészüzeme széles fatermék választékkal törekszik a vevői igényeit kielégíteni az elérhető legalacsonyabb árakkal és a lehető legrövidebb szállítási idővel.

Forrás: Stora Enso

 


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.