FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-04

Új vezérigazgató a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. élén - Orbán Tibor

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács Orbán Tibort nevezte ki az Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. új vezérigazgatójának. A vezérigazgatói pozícióra 12 pályázó adott be pályázati anyagot.

A Kisalföld Erdőgazdasági Zrt. közel 35 ezer hektár erdőt kezel az ország észak-nyugati területén. Gazdálkodik a Duna szigetközi szakaszán, a Kisalföld folyókkal átszőtt vidékén, a nemzeti parknak is nevet adó hansági erdőkben, valamint a világörökség részét képező pannonhalmi tájon.

 

Ezt a felbecsülhetetlen természeti értéket csak szakszerű, a tartamosság, a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe vevő gazdálkodással lehet megőrizni. A Társaság feladata, hogy az erdőkkel szemben támasztott természetvédelmi, környezetvédelmi és közjóléti igények figyelembe vételével hosszútávra garantálja a térség erdőgazdálkodását.

 

Orbán Tibor a Szent István Egyetem Gyöngyösi Főiskolai Karán környezetgazdálkodási és vadgazdálkodási szakirányban szerzett agrármérnöki diplomát 2002-ben, majd ezt követően a Nyugat-Magyarországi Egyetem Sopron Közgazdaságtudományi Karán vállalatgazdálkodási szakán mérnök-közgazdászi végzettségre tett szert 2005-ben.

 

Több évtizedes szakmai tapasztalatait a Bakonyerdő Zrt-nél, valamint a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt-nél szerezte. Műszaki vezetőként több éves tapasztalattal rendelkezik az erdőgazdálkodás mindhárom fő ágazata - a fahasználat, az erdőművelés és a vadgazdálkodás folyamatainak tervezésében, szervezésében, valamint az erdészeti és ágazati irányítás terén.

 

A vezérigazgató célkitűzésként jelölte meg a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt. vagyonkezelésében lévő erdőterületek fafaj és erdőállományi összetételének fejlesztését. A mag- és csemetetermesztés terén szükségesnek tartja, hogy az erdőgazdasági társaság képes legyen a körzetben gazdálkodók részéről felmerülő csemeteigény teljes biztosítására. Középtávú célja az erdőterületek megfelelő szintű és minőségű felújítása; szükségszerűnek ítéli meg a Hanságban a csatornarendszer állandó felújítását, hogy a vízborítás minél kevésbé gátolja az erdőfelújítást, valamint új művelési eljárások bevezetését támogatja, amellyel az erdőfelújítás hatékonyabban végezhető. Kiemelt szerepet tulajdonít a térségi magánerdő gazdálkodókkal való szorosabb és folyamatos együttműködés kialakításának. További célként jelölte meg a vadgazdálkodás terén a vadkár mértékének csökkentését, valamint a fafeldolgozás a termékskála szélesítését, a magasabb szintű feldolgozottság biztosítását.

 

Forrás: MNV Zrt 06-03

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.