FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-05-15

Fatudakozó / Céghírek / Üzleti ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a www.fatudakozo.hu felületén jelenleg 7.330 szakterületi cég adatai (teljeskörűen, vagy részleteiben) érhető el, jeleníthető meg.

 

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Csiszár és Fiai - bútor Egyedi bútorok tervezése és készítése; belsőépítészeti elemek tervezése, lakberendezés. Igazságügyi szakértő: műbútorasztalos ipar területén.
Vida Attila - asztalos Bútorok készítése, belsőépítészet.
Megújított bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Balatoni Fa Kft. Fűrészárugyártás, bútoripari alapanyagok (bútorléc, panel) gyártása. Külkereskedelem.
Gyopár Trade Kft. OSB lapok, bitumenzsindely, Thermowood, trópusi fa kültéri burkolatok, lambéria, hajópadló kereskedelem. EGGER építőipari termékek magyarországi képviselete.
Linden Faipari Kft. Rönkfelvásárlás, fűrészáru termelés (bútorléc, küszöbléc, frízek), értékesítés, tűzifa eladás. Fűrészipari termékek szárítása.
PannonTrading Kft. Energiahordozó-nagykereskedelem.
SevenWood Kft. Fa alapanyag export: rönk, papírfa, rostfa, tüzifa, szőlészeti oszlopféleségek.
Quercus-Produkt Kft. Fűrészárugyártás: bútorléc, parkettfríz és más fűrészelt fatermékek készítése. TECO (osztrák) cég részére faanyag közvetítés. Akác oszlop és karó; tölgy, bükk, fenyő rönk.
Ligniwood Kft. Fatermékek (primer és szekunder) külkereskedelme.

 

Júnó, Jázmin, Alaszka és Ragtime Becsvölgye gyöngyszemében - látogatás a Cselényi birtokon

 

- A férjemet akartam meglepni egy haranggal. Sokat kerestem, mire hozzájutottam. Éppen beleillett a régi helyébe, amit szereztem. Cselényi Krisztina áll az ablaknál, húzza a harangkötelet, mutatja, így jelez a birtokon dolgozóknak, ha kész az ebéd.

Húsz éve szerettek bele ebbe, az akkor még korántsem ápolt külsejével csalogató házba. Cselényi József és felesége Krisztina véletlenül járt akkor Becsvölgyén. Üzleti partnerükkel jöttek Zalába, barangoltak a számukra varázslatos tájon, itt a szegek birodalmában láttak meg egy kis házikót - nem ezt, egy másikat.

- Mondtam is egyből, épp ilyenben szeretnénk élni egyszer. Úgy képzeltük ifjúságunk hajnalán, hogy a férjem egy kis faluban gyönyörű kerítéseket készít majd, én meg, mint tanító, szépre-jóra nevelem a gyerekeket - mesélte a becsvölgyei falujárásunk alkalmával tartott baráti találkozón háziasszonyunk. 


A vörösszegi volt iskola

Csak közbevetőleg: talán a szerénység nem engedte, hogy beavassák a társaságot munkájukba. A Cselényi dinasztia ugyanis Magyarország egyik legrégibb, faipari megmunkáló gépeket gyártó cégének tulajdonosa volt. Mostani házigazdánk nagyapja még mint huszárkapitány fogott bele a ma is a Budapest közeli Gödön működő, Anest nevű családi vállalkozásba, amely a kilencvenes évekbeli felfutás után néhány esztendeje már Európa legnagyobb, ugyanilyen profilú olasz vállalatának hazai partnere.

- Nem tudjuk, mit hoz ez az év - intett óvatosságra Cselényi József, amikor faggattam.

Mindennek fényében akár büszkék is lehetünk, hogy a bizonyára sokszor kegyetlen üzleti világbeli fáradalmakat a zalai dombok közt, nevezetesen Becsvölgye régi iskolájában pihenik ki, ráadásul ottjártunkkor is jól látszott, a falu közösségi életébe is beépültek, segítik Magai Ágota polgármester munkáját.

- Tudom, hogy sok tervetek van, sok minden lehetne jobb is, de én azt mondom, becsüljétek azt, amit eddig teremtettetek - intette a találkozón részt vevő községi elöljárókat Krisztina, amikor arról esett szó, szennyvízcsatorna kéne, meg sok minden más, ami komfortosabbá tenné az életet. - Én emlékszem még arra, hogy húsz évvel ezelőtt milyen falukép fogadott bennünket, s ahhoz képest most milyen szép a táj, az utcák, a porták sokasága. És becsüljétek meg Ágotát, szerintem nem kaptok még egy ilyen agilis polgármestert.

 

A hitvallásnak is beillő szavaknak a házuk és birtokuk állapota adott nyomatékot. A portájukon meggyes-mákos süti és jóféle itóka fogadta a csapatunkat, minden becsvölgyei alapanyagból készült , tették hozzá.

A házra pedig, amit a múlt század harmincas éveiben lezajlott iskolaépítő programnak köszönhetett a falu, nagyon vigyáznak. Minden hazai nyersanyagból van, amit beépítettek, az amúgy szinte high tech konyhával felszerelt épületbe.

- Én 1948-ban jártam abba az iskolába, akkor harmincan lehettünk elemisták - mondta később a hatvankilenc éves becsvölgyei Gyenese Aladár, amikor némi kutakodást végeztem iskolahistória ügyében. Hát, a történeti feldolgozás még várat magára, annyi kiderült, valamikor a hatvanas évek végén szűnt meg itt az oktatás, aztán a termelőszövetkezeté lett a ház, majd eladták, s végül Cselényiékben talált gondos gazdára. Az itt tanítók nevét szedjük azért csokorba: valaha Bánki Miklós, Csák György, Simon Ferenc és végül Dömök István tanította e falak közt betűvetésre a szegek apraját-nagyját.


Cselényi József, Júnó és Cselényi Krisztina az idilli birtokon. A becsvölgyei - vörösszegi - táj ad feltöltôdést a munkához (Fotó: Pezzetta Umberto) 

A Cselényi-birtokon takaros rend, a lóistállók patyolattiszták, a futtatók úgyszint, a lovak a szabadság mámorában - persze ki-ki életkora szerint - szaladgálnak a széles mezőn. A család két leánya, Eszter és Anna lovagolta őket korábban, Eszter még Zala megyei ifjúsági bajnok is volt. 

Csak óvatosan barátkoztunk Júnóval, a fiatal csikóval, mivel láttuk, épp aznap délután gyengítette meg ifjonti szeleburdiságtól hajtva a kerítést. Gond persze nincs, Szabó Imre, azaz Jimmy, a ház vidám mindenese egykettőre megjavítja. A 71 éves férfiú, mint kiderült, angolul társalog az ideérkező idegenajkú vendégekkel, hiszen éveket töltött Angliában. Bevallása szerint 250 munkahelye volt a ködös Albionban.

- Én mindenhol szeretek dolgozni, megfigyeltem, a munka olyan, hogy megvár engem - paskolta meg Jimmy Júnó nyakát.

Júnó anyja, Jázmin már ezen a birtokon született, távolabb a hófehér, s bizony 16 évével már középkorú asszonyságnak számító Alaszka poroszkált, de Ragtime és Charlie Bepop is mutatott irántunk némi érdeklődést.

- Isteni dolguk van, néha jobb, mint nekem - simogatta őket a szemével Cselényi József.

Arany Horváth Zsuzsa, ZalaiHírlap 05-10

Üzleti KERESLETEK a FAGOSZ.hu oldal Keres/Kínál rovatából

(a teljesség igénye nélkül...)

 

Capital Auto Hungary Kft. - Kóródi Zoltán / Ügyvezető
7634 Pécs, Szentlőrinci Út 19. Tel: 36 72 254184, Mobil: +36702710104, Fax: 70 254 184 E-mail: info@capitalauto.hu Weblap: http://www.capitalauto.hu
FAAPRÍTÉKOT, FŰRÉSZPORT keresünk megvételre az Ország egész területéről, esetleg szomszédos Országokból! Szállítási mennyiség min 90m3. Vásárolunk leszállítva is de saját szállító kapacitással is rendelkezünk! FIZETÉS KP!!!! 2009-05-20

 

Eurobinia Hungary Kft. Kajászó Mobil: +36209462799, Fax: 22/580-040
E-mail: office@eurobinia.hu Weblap: http://eurobinia.hu
Keresünk szélezett akác fűrészárut kamionos tételben. Hossz: +2m, szélesség 165 mm, 110 mm, vastagság. 35 mm. Minőség: egészséges csomó megengedet, bél nem megengedett. repedések, korhadt csomók bonifikálhatók. 2009-05-19

 

Danka Zsuzsanna 9970 Szentgptthárd, Árpád u. 2/A.
Mobil: 06308629553 E-mail: d.zsuzsa0512@freemail.hu
Faipari üzemmérnök 26 éves vezetői tapasztalattal állást keres Szentgotthárd 60 km-es körzetében. 2009-05-19

 

INTERHOLZ 2000 BT - SZAKÁCS PÉTER / ÜGYVEZETŐ
7570 BARCS, DOHÁNY U.8 Tel: +36 82 460 367, Mobil: +36209722458, Fax: +36 82 460 367 E-mail: interholz@t-online.hu
Fenyő / 2 méteres / papírfát és rostfát vásárolnék nagyobb mennyíségben cca. 2000m3. Bükk-Gyertyán /2 méteres/tűzifa-papírfa 5000m3,de elsősorban Bükköt keresek. 2009-05-16

 

VMH69 Bt - Váczi Péter Mobil: +36/70-366-28-74
E-mail: vmh69@freemail.hu
II.ostályú raklapelemet keresek bármilyen anyagból. Méret:1200*98*20 Ajánlatot e-mailban kérek! 2009-05-13

 

EUROSERRAMENTI SRL 66020 PINETO, VIA DEI PASTAI -ITALY-
Tel: +39/0859461531, Mobil: +39/338/5766901
E-mail: euroserammentisrl@hotmail.com
AZIENDA ITALIANA CERCA JOIVENTURE 2009-05-11

 

ADJA FEL ÖN IS APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!


(TJ)

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.