FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-03-17

Jelentősen javult az Erdőmérnöki Kar pénzügyi helyzete

Az elmúlt években a felsőoktatás támogatása nem tartott lépést a növekvő hallgatói létszámmal, ennek eredményeképpen sok felsőoktatási intézményben a bevételek nem fedezik a kiadásokat.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karát a korábban felhalmozódott hiány és az egyre növekvő kiadások (pl. az új és a felújított épületek után fizetendő ún. PPP törlesztés, a növekvő üzemfenntartási költségek) nehéz helyzetbe hozta.

A kiegyensúlyozott gazdálkodás elérése érdekében a Kar intézkedési tervet készített, amelyben az egyensúlyt a saját bevételek növelésével és ezek egy részének központosításával kívánta elérni a kar vezetősége. A bevételek egy részének központosítása lehetővé tette, hogy ne kelljen dolgozókat elküldeni és lehetséges legyen az oktatás színvonalának fenntartása.

Az intézkedési terv hatására - az egyes intézetek munkájának köszönhetően - 2008. évben az Erdőmérnöki Kar bevételei 90 millió Ft-tal meghaladták a kiadásokat, ami azt jelentette, hogy minimálisra csökkent a korábbi évekről felhalmozott hiány.

Ezzel a Kar a Nyugat-magyarországi Egyetem 10 kara közül a legjobb eredményt érte el. A hiány csökkentésében alapvető szerepe volt a Kar kutatási és szolgáltatási bevételeinek (így pl. a szakképzési hozzájárulásnak és az innovációs támogatásnak). Sajnos a kar költségvetési támogatása - változatlan hallgatói és oktatói létszám mellett - 2009. évben legalább 70 millió Ft-tal csökken, így - a gazdasági élethez hasonlóan - további intézkedések szükségesek a pénzügyi egyensúly megőrzése érdekében.

Bár tisztában van a gazdálkodó szervezetek romló gazdasági feltételeivel, az Erdőmérnöki Kar továbbra is számít támogatásukra abban a reményben, hogy az oktatás és a selmeci szellemben történő nevelés színvonalát meg tudja őrizni.

 

Sopron, 2009. március

 

Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kar

9400 Sopron, Ady E. u. 5.

Telefon: (99) 518-207

Fax: (99) 329-808

E-mail: erdeszdekani@emk.nyme.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.