FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf


FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.

Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek



FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2009-01-29

Azt beszélik (Sajtószemle)

Ez itt kiragadott mondattöredék egy hosszabb Szegeddel foglalkozó szövegből, de engem mellbevágott:

"... megszűnik az erdészeti szakközépiskola kollégiuma ..."

radioplusz.hu 2009-01-29

 

Budapesten döntenek a spanyol-belga-magyar uniós elnökség logójáról

Tíz magyar diák alkotása indulhat spanyol és belga pályázók mellett a 2010-2011-es spanyol-belga-magyar csoportos EU-elnökség nemzetközi logópályázatán. Magyarországon 60 képzőművészeti hallgató jelentkezett a Miniszterelnöki Hivatal felhívására, közülük kilencet szakmai zsűri juttat a döntőbe, ám a tizedik továbbjutóról január 28. és 30. között a www.magyarorszag.hu/eulogo oldalon a közönség szavazhat. A spanyol-belga-magyar zsűri február közepén, Budapesten dönt a csoportos elnökség logójáról - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Kormányszóvivői Iroda.

A logópályázaton a három ország művészeti felsőoktatási intézményeinek hallgatói vehettek részt, így a magyarországi kiíró, a Miniszterelnöki Hivatal a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafikus Szakáról, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező és Vizuális Kommunikáció Szakáról valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának Formatervező, és a Művészeti Nevelés- és Sporttudományi Kar Képi Ábrázolás és Kézműves Szakáról várta nappali tagozatos hallgatók jelentkezését.

objekivhir.hu 01-27 , orientpress.hu 01-27 , kreativ.hu 01-27 , nol.hu 01-28

Az EUlogo pályázat kiírása A beadási határidő január 19-én lejárt, így majd az eredmény megtekintése lehet érdekes.

 

Ausztriába csalogatják a vadakat

Már a rendőrség is eljárást folytat a magyar-osztrák határnál lévő kerítések rongálói ellen - írja az Index. A kerítéseket a magyar erdészek hét éve építették, azért, hogy Magyarországon tartsák az értékes, vadon élő állatokat. Az utóbbi időben azonban ismeretlenek, a gyanú szerint osztrákok, rendszeresen lyukakat vágnak a kerítésen, az osztrák oldalon pedig vadetetőket és modern, téliesített magasleseket építenek. Az erdészek szerint már 30 százalékkal csökkent a környék magyar oldalon álló erdeinek vadállománya. nyugat.hu 01-27

 

Torsanlorenzo-díj 2009

Beadási határidő : 2009, március 6 - 16:00

Az Építészek Nemzetközi Szövetsége (UIA) meghirdeti a 2009. évi Torsanlorenzo-díjat. A nemzetközi díjra a városi zöldterületek és erdők minőségét javító tájépítészeti projektekkel lehet pályázni. Az UIA által támogatott díjat idén osztják ki az ötödik alkalommal.

Az elkészült projekteket három kategóriában díjazzák:

* tájépítészeti alkotások: természetes környezeti állapot rekonstrukciója, megújítása (A-szekció)

* városi zöld területek: terek, nyilvános és privát parkok (B-szekció)

* városi és elővárosi magánkertek (C-szekció)

A nyílt nemzetközi pályázatra a hazai szakmai szervezetek által elismert tájépítészek, erdészek, mezőgazdasági szakemberek jelentkezhetnek. Regisztrációs díj nincs. A regisztrációval egy időben a projekt anyagát postai úton el kell juttatni a szervezőkhöz legkésőbb 2009 március 6-ig. A feladott dokumentumok megérkezésének végső határideje március 16. A pályázat angol és olasz nyelvű. epiteszforum.hu 01-28

 

Százmilliós közmunka az erdőkben

Országos szintű közmunkaprogram indult januárban 14 erdőgazdaság részvételével, többek között a Mecseki Erdészet területén is. A 360 milliós költségvetésű program közel 1.000 embernek ad munkát.

Az egész országra kiterjedő közmunka-program indult 2009. január 15-én, többek között a Mecseki Erdészeti Zrt. részvételével. Az erdőművelési munkálatok elvégzését célzó, mintegy 930 főt foglalkoztató program április 15-ig tart; a munkavállalók erdőfelújításokban, illegális szemétlerakók felszámolásában, a közjóléti eszközök karbantartásában és kihelyezésében, valamint az erdővédelemben dolgoznak az erdészeti szakemberek irányításával. A 360 millió forint összköltségből 300 milliót a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., 60 milliót pedig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium áll.

A Mecseki Erdészeti Zrt. területén negyven fő talált munkát, amelynek során természetesen ugyanolyan juttatásokban részesülnek, mint a cég saját, állandó munkavállalói: téli ruházatot, védőitalt kapnak, és egészségüket orvosi vizsgálatokkal óvják. baranyanet.hu 01-28

MM

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

A Microsonic Hunter-1™ kifejezetten olyan eszköz, mely az impulzusszeru zajbehatás káros következményeitol (dörej-ártalom) óvja meg viselojét, míg csendes környezetben a kello hallást biztosítja.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.